Στη δεύτερη συνάντηση με τον κ. Σκουμιό Μιχάλη, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος, έγινε λόγος για τον σκοπό μίας ερευνητικής εργασίας, τα ερευνητικά ερωτήματα που τίθενται και για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται κατά τη διεξαγωγή της έρευνας.

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαδημητρίου, Μαθηματικός &

                      Αλεξάνδρα Χατζηνικολάου, Χημικός 

 

Κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο σύνθεσης και εκπόνησης μίας ερευνητικής εργασίας από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε πρώτη φάση, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας συνομιλούν και ενημερώνονται από τον κύριο Σκουμιό Μιχάλη, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην πρώτη συνάντηση με τον κ. Σκουμιό, η οποία είχε πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, είχε γίνει λόγος για τις βασικές αρχές διεκπεραίωσης μίας ερευνητικής εργασίας και δόθηκε έμφαση στην εγκυρότητα και στην αξιοποίηση των πληροφοριών που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο.

Σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Αρχιμήδης» των Εκπαιδευτηρίων, αναφέρθηκε ο σκοπός μίας ερευνητικής εργασίας, τα ερευνητικά ερωτήματα που τίθενται και η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή της έρευνας. Επίσης, δόθηκε έμφαση στον τρόπο καταγραφής των αποτελεσμάτων και στη χρησιμότητά τους στα συμπεράσματα που προκύπτουν.

Το προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο σχετικές εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς καθηγητές.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Σκουμιό Μιχάλη για την επίσκεψή του στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας και για την ενδιαφέρουσα ομιλία που μας παρέθεσε.

Φωτογραφίες