Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, οι μαθητές της Στ2 Δημοτικού είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και στην ενότητα «Κατοικία», να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα παρουσίαση του κύριου Κωνσταντίνου Σκουμιού, Αρχιτέκτονα Μηχανικού, προσκεκλημένου στο σχολείου μας.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Συγκεκριμένα, ο κύριος Σκουμιός και ο μαθητής της Στ2 Δημοτικού, Νίκος Σκουμιός, γιος του ομιλητή, παρουσίασαν  την ιστορική εξέλιξη της κατοικίας από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα, τα είδη κατοικιών και τα υλικά που χρειαζόμαστε για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τη λεπτομερή αναφορά στοιχείων για τον κατάλληλο προσανατολισμό και για τα κριτήρια βιοκλιματικού σχεδιασμού των κτηρίων, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κωνσταντίνο Σκουμιό για την παρουσίαση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σχετικά με το πώς ένας κατάλληλος βιοκλιματικός σχεδιασμός συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φωτογραφίες