Ζώντας στη Ρόδο και μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο “Kresten Palace με τους μαθητές της Στ’ Δημοτικού, για να εξασκήσουμε σε φυσικό χώρο και με αυθόρμητο προφορικό λόγο τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Επιμέλεια: Γιούλα Ρούσσου, Φιλόλογος Γαλλικής Γλώσσας &

                      Χρυσάνθη Μυλωνοπούλου, Φιλόλογος Γερμανικής Γλώσσας

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.

Ζώντας στη Ρόδο και μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο “Kresten Palace” με τους μαθητές της Στ’ Δημοτικού, για να εξασκήσουμε σε φυσικό χώρο και με αυθόρμητο προφορικό λόγο τα Γαλλικά και τα Γερμανικά.

Οι μαθητές συνομίλησαν με Γάλλους και Γερμανούς πελάτες του ξενοδοχείου καθώς και με γαλλόφωνους και γερμανόφωνους υπαλλήλους. Έτσι, εξασκήθηκαν στον προφορικό λόγο και είχαν την ευκαιρία για μια διαπολιτισμική εμπειρία. Στη συνέχεια, έκαναν γραπτή παρουσίαση του ξενοδοχείου και της Ημέρας Τουρισμού.

Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο “Kresten palace” για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες