Με ενθουσιασμό και ανυπομονησία ξεκίνησαν τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο συναρπαστικό μονοπάτι προς την κατάκτηση της γνώσης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ξεκίνησαν τη φετινή σχολική χρονιά με ενθουσιασμό και ανυπομονησία.

Η πρώτη ημέρα σηματοδοτήθηκε με τον αγιασμό, στον οποίο παρευρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του αθλητικού κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις» από τον Πατέρα Παΐσιο, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μία καλή σχολική χρονιά, με υγεία, πρόοδο και γνώση.

Μετά τον αγιασμό, τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, κ. Κυριάκος Κυριακούλης. Ο κ. Κυριακούλης, αφού καλωσόρισε τους παλιούς και νέους μαθητές καθώς και τους γονείς που είχαν παρευρεθεί στον χώρο, ανέπτυξε εκείνα τα στοιχεία που αναδεικνύουν την ταυτότητα του σχολείου. Συγκεκριμένα, ανέφερε την αξία της μάθησης και της γνώσης, εξήρε τα οφέλη των καλών τεχνών που διδάσκονται στα Εκπαιδευτήρια (εικαστικά, θέατρο, μουσική, χορός), επεσήμανε την έμφαση που δίνεται στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και ολοκλήρωσε αναφέροντας τη σημασία της προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλίες και ευχές των γονέων μαθητών των Εκπαιδευτηρίων, κ.κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Νοτίου Αιγαίου στο Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου και Χρήστου Μπάρδου, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μεταφορών και Συγκοινωνιών Δωδεκανήσου.

Στη συνέχεια της ημέρας, οι μαθητές κατανεμήθηκαν στα τμήματά τους και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και στον χώρο του Νηπιαγωγείου, με την παρουσία αρκετών γονέων.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

Φωτογραφίες