Κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ τάξης του Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο σύνθεσης και εκπόνησης μίας ερευνητικής εργασίας από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπαδημητρίου, Μαθηματικός & Αλεξάνδρα Χατζηνικολάου Χημικός

 

Στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.) που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν από τον κύριο Σκουμιό Μιχαήλ, Επίκουρο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τον τρόπο σύνθεσης και εκπόνησης μίας ερευνητικής εργασίας.

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Αρχιμήδης» των Εκπαιδευτηρίων, αναφέρθηκαν οι βασικές αρχές διεκπεραίωσης μίας ερευνητικής εργασίας και δόθηκε έμφαση στην εγκυρότητα και στην αξιοποίηση των πληροφοριών που βρίσκουμε στο Διαδίκτυο.

Το προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο σχετικές εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς καθηγητές και συγκεκριμένα τον κύριο Ανδρεαδάκη Νικόλαο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και τον κύριο Τσολακίδη Κωνσταντίνο, Ομότιμο Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι συμβουλές και η καθοδήγηση των τριών διακεκριμένων καθηγητών θα αποτελέσουν σημαντικό εφόδιο για τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, αφού θα τους προετοιμάσει και θα τους ενισχύσει σημαντικά με πληροφορίες και γνώσεις που θα τους χρειαστούν τόσο στη σχολική όσο και στη μετέπειτα πανεπιστημιακή τους πορεία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Σκουμιό Μιχαήλ για την επίσκεψή του στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας και για την ενδιαφέρουσα ομιλία που μας παρέθεσε.