Στο πλαίσιο προετοιμασίας της ομαλής και ήρεμης μετάβασης των παιδιών του Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό σχολείο, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού συμμετείχαν σε κοινές δράσεις, προκειμένου να γνωριστούν και να διασκεδάσουν παρέα. Τα παιδιά μοιράστηκαν φαγητό, παιχνίδια και αγκαλιές, προτού ανανεώσουν το ραντεβού τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός

 

Οι δράσεις ξεκίνησαν με τη γνωριμία των μαθητών της Ε’ Δημοτικού με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν να ενημερώσουν τα παιδιά για τον καθιερωμένο θεσμό του σχολείου μας, «Το εκτάκι μου-To πρωτάκι μου», σύμφωνα με τον οποίο μαθήτριες και μαθητές της Α’ και της Στ’ Δημοτικού αναλαμβάνουν, σε ζευγάρια, να αλληλοϋποστηρίζονται και να βοηθούν ο ένας τον άλλο για όλη τη σχολική χρονιά. Έτσι, τα παιδιά της Ε’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο, διάβασαν παραμύθια μαζί με τους μικρούς τους φίλους και συμμετείχαν μαζί τους σε βιωματικά, διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας.

Στη συνέχεια, η Α’ Δημοτικού ανέλαβε να υποδεχτεί και να ξεναγήσει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου στους χώρους του Δημοτικού σχολείου. Ακολούθησαν παιχνίδια και κοινό γεύμα στο εστιατόριο “RestPoint” του σχολείου.

Η προετοιμασία της υποδοχής των νηπίων μας στο Δημοτικό σχολείο ολοκληρώθηκε στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα», όπου οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α’ και της Β’ Δημοτικού έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και παρακολούθησαν την ταινία «Η Παραμυθοχώρα άνω κάτω». Η συγκεκριμένη ταινία γυρίστηκε το 2016 με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές.

Βέβαια, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ήταν ήδη εξοικειωμένα με αρκετούς χώρους του Δημοτικού, αφού είχαν κάνει σχετικές δράσεις εκεί, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Μουσικής (για το σχετικό κείμενο πατήστε ΕΔΩ) και της Φυσικής Αγωγής αντίστοιχα (για το σχετικό κείμενο πατήστε ΕΔΩ).

Μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές απόλαυσαν τη διαδικασία και έδωσαν ραντεβού τον Σεπτέμβριο, στην αυλή του Δημοτικού.

Φωτογραφίες