Το Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018, στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση του Νηπιαγωγείου με τίτλο «Τα κόκκινα μπαλόνια».

 

Η παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι «Οι τρεις κοσμοναύτες» του Ουμπέρτο Έκο σε διασκευή της Βούλας Μαράντου.

«Όταν ήμουν παιδί, κάθε φορά που ένα μπαλόνι μου έφευγε ψηλά στον ουρανό, φανταζόμουν ότι το έβρισκε ένας εξωγήινος, που χοροπηδούσε τρελός από χαρά!» (Στήβεν Χόκινγκ).

Αυτή η φράση του Στήβεν Χόκινγκ ήταν η αφορμή, για να αρχίσει η μικρή μας διαστημική περιπέτεια! Τα παιδιά αφήνουν τα μπαλόνια τους να πετάξουν μακριά και φαντάζονται μικρούς εξωγήινους να τα βρίσκουν…

Λίγα Λόγια για την παράσταση…

Τα δικά μας κόκκινα μπαλόνια ταξίδεψαν ως τον πλανήτη Άρη, εκεί όπου τρεις γήινοι κοσμοναύτες έχουν φτάσει για να εξερευνήσουν και να κατακτήσουν. Οι κοσμοναύτες μας ταράζουν την ήσυχη ζωή των Αρειανών.

Μα και οι γήινοι τρομάζουν από τους Αρειανούς, έχουν να παλέψουν με τα στερεότυπα μιας ζωής. Ξεχνάνε τις γήινες διαφορές τους και ετοιμάζονται για επίθεση.

«Είναι τόσο διαφορετικοί από εμάς, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε ποτέ φίλοι! Η κατάσταση είναι άσχημη για τους φιλήσυχους Αρειανούς! Για τους κοσμοναύτες ξαφνικά χάθηκαν όλες οι μικροδιαφορές τους. Τι σημασία είχε αν μιλούσαν άλλη γλώσσα, τι κι αν οι χώρες τους δεν είχαν φιλικές σχέσεις; Στον πλανήτη Άρη είναι γήινοι και σύμμαχοι. Πώς θα καταλάβουν οι γήινοι το τρομερό λάθος που ετοιμάζονται να κάνουν;».

Η συνέχεια της ιστορίας επί σκηνής…

Σάββατο 9 Ιουνίου, στις 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Σας περιμένουμε!