Την Τετάρτη, 14 Mαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε το 1o Master Experimenter, ένας ενδοσχολικός διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών για τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Παππάς, Δέσποινα Μηνά, Μανώλης Κοντός και Χατζηνικολάου Αλεξάνδρα, Εκπαιδευτικοί

 

Οι μαθητές του Γυμνασίου συμμετείχαν στον πρώτο ενδοσχολικό διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Master Experimenter», που διοργανώθηκε στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του σχολείου. Οι ομάδες αποτελούνταν από μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και της Β΄ Λυκείου της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών των Εκπαιδευτηρίων ανέλαβαν να επιβλέπουν και να αξιολογήσουν τις ομάδες. Οι μαθητές κλήθηκαν να εκτελέσουν τρεις διαφορετικές πειραματικές διαδικασίες από τις επιστήμες της Βιολογίας, της Φυσικής και της Χημείας.

Κατά τη διάρκεια του Master Experimenter, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν σε επίπεδο ομάδας για την ολοκλήρωση μιας απαιτητικής πειραματικής διαδικασίας. Η συμμετοχή και το πάθος των μαθητών κατά τη διάρκεια των πειραμάτων ήταν αξιοσημείωτα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα φύλλα εργασίας που παρέδωσαν όλες οι ομάδες.

Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν ήταν:

1η θέση

Αντωναράκης Κωνσταντίνος

Βασιλειάδης Φραγκίσκος

Καλπακίδης Λουκάς

Κασάπη Σοφία

Λάγκαλης Θωμάς

 

2η θέση

Ζανεττούλλη Ελένη

Μιγκός Αντώνης

Παπαζαχαρίου Γιώργος

Παππάς Δημήτρης

Τριανταφύλλου Αγάπη

 

3η θέση

Μήτση Χριστίνα

Μπουλαξής Δημήτρης

Παππά Έφη

Σπάρταλη Δήμητρα

Χατζηιωαννίδη Χαρά

Χατζησταματίου Αγγελική

Φωτογραφίες