Ο όμιλος κινηματογράφου των Εκπαιδευτηρίων μας δημίουργησε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στο χείλος στου γκρεμού», η οποία αναφέρεται στις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι.

Επιμέλεια: Ειρήνη Παπακωνσταντίνου, Καθηγήτρια Οικονομολόγος

 

Ο όμιλός μας συνεχίζει για πέμπτη χρονιά το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου! Ο βασικός σκοπός του ομίλου παραμένει o ίδιος: να φέρει τα παιδιά σε πρώτη επαφή με μια διαφορετικού τύπου «ξένη γλώσσα», εξίσου χρήσιμη με τις άλλες, στον σημερινό «πολιτισμό της εικόνας». Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές διδάχτηκαν τις βασικές αρχές της «γραμματικής» (σενάριο-ντεκουπάζ-λήψη κ.λπ.) αλλά και του «συντακτικού» (μοντάζ) της γλώσσας του κινηματογράφου.

Πέρα όμως από τα θεωρητικά ζητήματα περάσαμε πολύ γρήγορα και με πολύ κέφι στην πράξη. Δημιουργήσαμε δύο φιλμάκια που το καθένα ανήκει σε διαφορετικό κινηματογραφικό είδος.

To πρώτο μας φιλμάκι είναι μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στο χείλος στου γκρεμού», η οποία αναφέρεται στις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι, όταν όλα νιώθουν ότι τους έρχονται ανάποδα….

Επίσης, δημιουργήσαμε μια δεύτερη ταινία με τίτλο «Littleschoolofhorrors», το οποίο προσεγγίζει το φαινόμενο των ατόμων με αναπηρία καθώς επίσης και το φαινόμενο του εκφοβισμού. Είναι μια ταινία τρόμου, που για πρώτη φορά στηρίχθηκε σε σενάριο και σκηνοθεσία των παιδιών.

Καλή θέαση!

 

Making of… Στο χείλος του γκρεμού! (Παρασκήνια)