Την Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β΄ τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν με επιτυχία στην ημερίδα παρουσιάσεων δημιουργικών εργασιών σχετικών με τα Μαθηματικά, την οποία επιμελήθηκε  ο Σχολικός Σύμβουλος Ν. Δωδεκανήσου, κ. Καραγιάννης Ιωάννης.

Επιμέλεια: Αργύρης Γαμβρέλλης, Καθηγητής Μαθηματικών των Εκπ. «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»-Πρόεδρος Δ.Ε. παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ε.Μ.Ε.

 

Η ημερίδα διεξήχθη στο Βενετόκλειο Λύκειο Ρόδου με συμμετοχή 8 Γενικών Λυκείων, 15 εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 60 μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι/-ες παρουσίασαν συνολικά 19 δημιουργικές εργασίες.

Ειδικότερα, από την Α’ Λυκείουτων Εκπαιδευτηρίων μας, η Μιχαέλα Κλαδάκη, ο Τάσος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Γιάκλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο Περικλής Κωνσταντινίδης, ο Σταύρος Ζαννάκης και ο Αλέξης Πάνιτς παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Αβεβαιότητα: Μια περίπτωση μελέτης από την καθημερινότητα», στην οποία πραγματεύονται τη σχέση των Μαθηματικών με τις προσπάθειες του ανθρώπου να αντιμετωπίσει καταστάσεις με αβέβαιες εξελίξεις.

Στη συνέχεια, οι μαθήτριες της Β’ Λυκείου, Μαρία Καλαφάτη, Χριστιάνα Μανδρακού, Αναστασία Πηδιάκη και Ιζαμπέλα Ταχλιαμπούρη παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Εφαρμογές των κωνικών τομών στην καθημερινότητα», δίνοντας ένα ευρύτατο πλαίσιο εφαρμογών με χρήση λογισμικών δυναμικής γεωμετρίας.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι/-νες από τη συμμετοχή τους στην ημερίδα, θεωρώντας ότι αποκόμισαν σημαντικά οφέλη.