Την Τετάρτη 16 Μαΐου ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι δύο μουσικές εκδηλώσεις του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» και των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

 

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε με τον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της μουσικής εκπαίδευσης για τη δημιουργία και την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Επιπρόσθετα, επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον». Σε αυτό πλέον λειτουργούν τμήματα κλασικής και σύγχρονης οργανικής μουσικής, φωνητικής τέχνης και θεωρητικών που απευθύνονται σε παιδιά καθώς και σε ενήλικες σπουδαστές. Ειδικευμένοι μουσικοπαιδαγωγοί και σολίστες απαρτίζουν το διδακτικό του προσωπικό.

Στη συνέχεια, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου από την Α’ Δημοτικού μέχρι τη Γ’ Λυκείου καθώς και σπουδαστές του Ωδείου «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον», παρουσίασαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ένα πλούσιο ρεπερτόριο, με έργα που μελέτησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Όπως πάντα, η παρουσίαση των μουσικών έργων έγινε σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση.

Η ομάδα καθηγητών του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» με διευθυντή τον κ. Γιώργο Ξανθόπουλοκαθώς και οι καθηγητές του μουσικού τμήματος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με συντονιστή τον κ. Ιωάννη Χατζή προετοίμασαν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο πιάνο, την κιθάρα, το βιολί, το αρμόνιο, το ακορντεόν, τη φλογέρα, το φλάουτο, τα κρουστά και το τραγούδι. Στις ομάδες αυτές  συμπεριλαμβάνονται οι: Ευανθία Κρητικού (φωνή, χορωδία και πιάνο), Άντζελα Σπανού(πιάνο), Τάσος Αναστασιάδης (βιολί), EnkelaidaTahiraji (βιολί), Νεκτάριος Αυγενικός (κιθάρα), Μαρία Καμπάνη (κιθάρα), Αντώνης Λιοπύρης (κιθάρα), Παναγιώτης Καταβενάκης (Ακορντεόν και Αρμόνιο) και Βασίλης Καράμαλης (μπουζούκι), Γιάννης Χατζής (κιθάρα), Ματίνα Μακέστα (πιάνο) και Γιώργος Ξανθόπουλος (φλάουτο, κρουστά).

Και τα δύο Ρεσιτάλ ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. H αίθουσα κατακλύστηκε και τις δύο ημέρες από πολλά δυνατά χειροκροτήματα. Όλοι οι μουσικοί, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, κατάφεραν για άλλη μια φορά να δώσουν ένα υψηλού επιπέδου μουσικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες