Η Μιχαέλα Κλαδάκη, μαθήτρια της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», απέσπασε το 2ο βραβείο στον πρωτότυπο μαθητικό διαγωνισμό «Ένας μυθιστορηματικός ήρωας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, η ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού καθώς και η ανάδειξη της αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδαγωγικούς σκοπούς.

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, που απευθυνόταν σε μαθητές των σχολείων του νομού Δωδεκανήσου, οι μαθητές δημιούργησαν μια σελίδα σε προστατευμένο και ασφαλή ιστοχώρο που είχε διαμορφωθεί για τις ανάγκες του διαγωνισμού. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διαμορφώσουν, με αναρτήσεις ανάλογες με αυτές του facebook, με πειστικό τρόποτο προφίλ ενός μυθιστορηματικού ήρωα από λογοτεχνικό βιβλίο της επιλογής τους, λαμβάνοντας υπόψη τον χαρακτήρα και τη δράση του στην πλοκή του έργου. Η Μιχαέλα Κλαδάκη επέλεξε τη μυθιστορηματική ηρωίδα Άλισον Σέρινταν, πρωταγωνίστρια της σειράς βιβλίων με τίτλο «Νυχτερινό Σχολείο», της συγγραφέως Κ. Τζ. Ντόχερτι (C. J. Doherty).

Η βράβευση των διακριθέντων μαθητών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στον κινηματογράφο «Παλλάς», στο πλαίσιο της εκδήλωσης λήξης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που συντόνιζε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κυρία Ευαγγελία Μουλά. Στην τελετή βράβευσης παρευρίσκονταν οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές της Μιχαέλας που μοιράστηκαν μαζί της την ξεχωριστή αυτή στιγμή.

Η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρουν θερμά τη μαθήτριά τους για τη σημαντική διάκρισή της και της εύχονται πάντα επιτυχίες.