Στον διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου 2018, η δημιουργία των μαθητών του Επιχειρηματικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατέλαβε τη 2η θέση για το καλύτερο προϊόν και την καλύτερη παρουσίαση!

 

Από έξυπνες εφαρμογές για κινητά και οικολογικές συσκευές, μέχρι πρωτότυπα είδη δώρων και διατροφικές εκπλήξεις δημιούργησαν και παρουσίασαν, μαθητές από 40 λύκεια και γυμνάσια της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση». Στις εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν συνολικά 100 καινοτόμες μαθητικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών.

Στον διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου 2018, η δημιουργία των μαθητών του Επιχειρηματικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατέλαβε τη 2η θέση για το καλύτερο προϊόν και την καλύτερη παρουσίαση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία.

Το προϊόν που δημιούργησαν οι μαθητές του Επιχειρηματικού Ομίλου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ονομάζεται «B-AID» και είναι ένα σακίδιο πλάτης, αδιάβροχο, αντικλεπτικό και με ειδικές θήκες για είδη πρώτης ανάγκης, το οποίο έχει ενσωματωμένο έναν μεταφραστή, ο οποίος μπορεί να μεταφράζει σε 4 (μελλοντικά και σε περισσότερες) γλώσσες συγκεκριμένες φράσεις που θα έχουν προεγκατασταθεί σε αυτόν, ώστε να λειτουργεί offline. Η μετάφραση γίνεται ηχητικά, μέσω μικροφώνου και ηχείου που έχει το σακίδιο, αλλά και οπτικά σε οθόνη που επίσης θα έχει, από τη γλώσσα του χρήστη στη γλώσσα του ερωτώμενου και αντίθετα. Στο σακίδιο επίσης υπάρχει συσκευή GPS, η οποία με μια απλή κάρτα sim, σε περίπτωση κινδύνου και με το πάτημα ενός κουμπιού ειδοποιεί προεπιλεγμένες επαφές (συγγενικά ή άλλα πρόσωπα) για τις συντεταγμένες της τοποθεσίας του χρήστη. Όλες οι συσκευές φορτίζονται αυτόνομα και υπάρχει στο σακίδιο και φωτοβολταϊκό.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Επιχειρηματικού Ομίλου είναι ο Νίκος Μαστρογιαννόπουλος και οι μαθητές που συμμετέχουν είναι οι εξής:

ΓιάκλοςΓεώργιος
ΕλευθεριάδηΠαρασκευή-Δανάη
ΕλευθεριάδηΣταματούλα-Μαρία
ΖωάννουΒασιλική
ΙωαννίδηΑθηνά
ΚαλαφάτηΜαρία-Κόμισσα
ΚαλογιάννηςΠέτρος
ΚοντόςΓεώργιος-Τσαμπίκος
ΚωστάκηςΕμμανουήλ
ΜάλλιουΣοφία-Νεφέλη
ΝικολιδάκηςΓεώργιος
ΟικονόμουΑναστάσιος-Ραφαήλ
ΠαναγιωτάΤσαμπίκα-Κυρούλα
ΠάνιτςΑλέξιος
ΠαντελίδηςΓεώργιος
ΠαπαγρηγορίουΗλίας-Μιχαήλ
ΠαπαγρηγορίουΗλίας-Σάββας
ΠαππάςΔημήτριος-Ελευθέριος
ΠηδιάκηΑναστασία
ΠιστόλαςΜιχαήλ
Πουλάκης-ΣτεφανίδηςΓεράσιμος
ΡεΐσηςΙωάννης
ΤαχλιαμπούρηΙζαμπέλλα-Αθηνά
ΤσέρουΖηνοβία
ΤσιγάροςΙωάννης
ΧατζημιχάληςΤσαμπίκος-Αντώνιος

 

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τους μαθητές για το προϊόν που δημιούργησαν και για τη σημαντική διάκριση που έλαβαν και τους εύχεται πάντα επιτυχίες.