Ο Σπύρος Κυπριώτης, μαθητής της Ε’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας, κατέκτησε το 1ο βραβείο Μουσικής για Ταινία, για το έργο του με τίτλο “Rain”.

 

Την Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία (soundrack) του σχολικού έτους 2017-2018, στην αίθουσα Χ.Α.Ν. στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκε και ο μαθητής της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Σπύρος Κυπριώτης του Δημητρίου και της Ευανθίας. Ο Σπύρος Κυπριώτης κατέκτησε το 1ο βραβείο Μουσικής για Ταινία, για το έργο του με τίτλο “Rain”.

Επίσης, στην εκδήλωση απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα στους καθηγητές των μαθητών που διακρίθηκαν. Ειδικότερα, για τη διάκριση του μαθητή μας Σπύρου Κυπριώτη δόθηκε τιμητικό δίπλωμα στον κ. Ιωάννη Χατζή, καθηγητή μουσικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Αξίζει να τονίσουμε ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτόν τον λόγο είναι εξαιρετικά σημαντική η διάκρισή του Σπύρου. Επιπρόσθετα, αξίζει να επισημανθεί ότι την κριτική επιτροπή αποτελούσαν εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής, όπως είναι ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Νίκος Χριστοδουλής, μαέστρος-συνθέτης–μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Κυριάκος Τσολάκης – καθηγητής Θεωρητικών του Ωδείου Αθηνών, η κ. Ειρήνη Τσολάκη – καθηγήτρια Πιάνου, η κ. Γεωργία Τσολάκη – καθηγήτρια Βιολιού, ο κ. Φρίξος – Διονύσιος Μόρτζος – Πιανίστας ΕΛΣ, ο κ. Νικόλαος Καζαμίας – εκπαιδευτικός  Μουσικής, ο κ. Θαλής Τριανταφύλλου-συνθέτης, ο κ. Ιωάννης Καλογεράκης – εκπαιδευτικός Μουσικής, η κ. Άννα Καπόνε–Πάπας – εκπαιδευτικός Φωνητικής-Μουσικής και ο κ. Σταύρος Τζιτάνο – μουσικός.

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τον Σπύρο Κυπριώτη και του εύχεται πάντα επιτυχίες. Επίσης, συγχαίρει θερμά και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία.