«Θέλω προστασία, αγάπη, ζώα να φιλοξενώ μέσα στην καρδιά μου», είπε το δάσος και τότε εμφανίστηκαν μαγικά οι δύο θηροφύλακες της Ρόδου. Προστάτες των δασών και των ζώων από τις φωτιές και τους λαθροκυνηγούς. Μα και κάπου στην περιοχή Κοσκινού μάγοι γεωπόνοι από μικρά μικρά σποράκια, μεγαλώνουν δεντράκια: πεύκα, κυπαρίσσια, βελανιδιές, χαρουπιές και τόσα άλλα για να τα δώσουν σε αυτούς που θέλουν να κρατήσουν το νησί μας πράσινο και τα ζώα και πουλιά ασφαλή.

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου & Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγοί

 

Οι δυο θηροφύλακες της ΑΚΟΚΔ και της «Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου», η κ. Μικρομανώλη Ελένη και ο κ. Χατζηστρατής Σωτήρης, μας επισκέφθηκαν και μας εξήγησαν το ρόλο τους στην προστασία των δασών και των άγριων ζώων που ζουν σε αυτό.

Μέσα από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Πεταλούδων και στην επίσκεψή μας στο Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου παρατηρήσαμε τα στάδια ανάπτυξης των δέντρων, τα είδη των φυτών, τη σπουδαιότητα που έχουν τα φυτά στη ζωή του ανθρώπου, π.χ. θεραπευτικά φυτά.

Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε θα μας ακολουθούν στο μέλλον, κάνοντάς μας περιβαλλοντικά εγγράμματους πολίτες, ευαισθητοποιημένους σε θέματα προστασίας.

Φωτογραφίες