Την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, το σχολείο μας τίμησε την επέτειο της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Τη σχολική εκδήλωση του Γυμνασίου-Λυκείου τίμησε με την παρουσία του ο κ. Στάμος Παπασταματίου.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Κατερίνα Παπαδημητρίου &  Άννα Βαλσάμου, Μαθηματικοί

 

Η σχολική εκδήλωση του Γυμνασίου-Λυκείου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός, ερασιτέχνης ερευνητής κ. Σταμάτης Παπασταματίου αποδέχτηκε την πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων μας και μοιράστηκε με τους μαθητές μας το πολύτιμο αρχειακό υλικό του. Αυτό περιελάμβανε πολλές φωτογραφίες της Ρόδου, συλλεκτικές γκραβούρες και ναυτικούς χάρτες από την οθωμανική περίοδο μέχρι την απελευθέρωση του 1945 και την ενσωμάτωσή της το 1947-1948.

Οι μαθητές μας ήταν πραγματικά τυχεροί που παρακολούθησαν αυτό το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μαζί με τη γλαφυρή διήγηση του κ. Παπασταματίου καθώς και τις πολλές μικρές ιστορίες που μας εξιστόρησε από την σημαντική τοπική μας ιστορία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταμάτη Παπασταματίου για το υλικό που μας παραχώρησε και τον κ. Παναγιώτη Αναστασιάδη για τα ποιήματα και τις αφίσες που κοσμούν κάθε σχολική εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων μας.

Φωτογραφίες