Διδακτική παρέμβαση για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στη Β’  Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης, Φιλόλογος &

                      Μάριος Χατζημιχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής

 

Με αφορμή την 3η διδακτική Ενότητα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για την Αξία της φιλίας, οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου προβληματίστηκαν πάνω στα θέματα των κοινωνικών δικτύων, των διαδικτυακών φίλων και των κινδύνων που ελλοχεύουν από τη μη συνετή χρήση του Διαδικτύου.

Στη συνέχεια, αναζήτησαν τρόπους ασφαλούς πλοήγησης και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων στον κυβερνοχώρο. Σε προέκταση αυτού, επακολούθησε, την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, δίωρη διδακτική παρέμβαση σε συνεργασία με τον καθηγητή Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κύριο Μάριο Χατζημιχάλη.

Πιο συγκεκριμένα, έμφαση δόθηκε στη σημασία της ασφαλούς αξιοποίησης του Διαδικτύου ως μέσου επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς (Netiquette), τους τρόπους προστασίας τους από πιθανά περιστατικά ηλεκτρονικού εκφοβισμού, ενώ συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα του σεβασμού, του ευγενούς ήθους και της ενσυναίσθησης που οφείλει να διακατέχει κάθε υπεύθυνο διαδικτυακό χρήστη.

Ευχαριστούμε τον κ. Μάριο Χατζημιχάλη για τη χρήσιμη διδακτική παρέμβαση που πραγματοποίησε.

Φωτογραφίες