Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν την ομαδική έκθεση «Arti-μελείς», που διεξάγεται στο Νεστορίδειο Μέλαθρον από 26 εικαστικούς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς των Δωδεκανήσων.

Επιμέλεια: Ειρήνη Χατζηφούντα & Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Εκπαιδευτικοί

 

Τα μουσεία αποτελούν πολύτιμη πηγή πολιτιστικής, ιστορικής, επιστημονικής και αισθητικής γνώσης. Συντηρούν, ερευνούν, εκθέτουν υλικές μαρτυρίες του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του, με σκοπό την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Παρόλα αυτά, στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων η επίσκεψη σε ένα μουσείο, ακόμη, χαρακτηρίζεται από παθητικότητα. Σκοπός της μουσειακής αγωγής είναι να ανατραπεί η λανθασμένη αντίληψη ότι πρόκειται για χώρο απόμακρο και βαρετό και να δείξει στα παιδιά πόσα μπορείς δεις, να πεις και να εκφράσεις μέσα από την τέχνη.

Την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας επισκέφθηκαν την ομαδική έκθεση «Arti-μελείς», που διεξάγεται στο Νεστορίδειο Μέλαθρον από 26 εικαστικούς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς των Δωδεκανήσων. Τα παιδιά παρατήρησαν τα εκθέματα και είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικά είδη τέχνης όπως ζωγραφική, γλυπτική, κόμικ, μικτή τεχνική! Τέλος, συνομίλησαν με δύο από τους καλλιτέχνες και έμαθαν πώς δημιούργησαν τα έργα τους και από πού τα εμπνεύστηκαν.

Η έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, σας προτείνουμε να την επισκεφθείτε με το παιδί σας!

Φωτογραφίες