Διακρίνοντας τη μάζα από το βάρος
Οι μαθητές του τμήματος Α2 Γυμνασίου εκτέλεσαν την εργαστηριακή άσκηση της ενότητας «Η μέτρηση της μάζας-Τα διαγράμματα».
Διαβάστε περισσότερα28 Φεβ, 2018 | Γυμνάσιο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθητές του τμήματος Α2 Γυμνασίου εκτέλεσαν την εργαστηριακή άσκηση της ενότητας «Η μέτρηση της μάζας-Τα διαγράμματα».
Διαβάστε περισσότερα27 Φεβ, 2018 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού παρακολούθησαν ένα δίωρο σεμινάριο με θέμα την ασφαλή τους πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Διαβάστε περισσότερα25 Φεβ, 2018 | Εργασιακό
Ο “Ιβίσκος” αγωνίστηκε κόντρα στο “Νιοχώρι” και επικράτησε με 59-44 στην 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου του “εργασιακού”.
Διαβάστε περισσότερα25 Φεβ, 2018 | Εργασιακό
Το “Βενετόκλειο” επικράτησε της “Πυροσβεστικής” με σκορ 57-48 στην 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου του “εργασιακού”.
Διαβάστε περισσότερα25 Φεβ, 2018 | Γυμνάσιο, Λύκειο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ευκλείδης» διακρίθηκαν οι μαθητές Νικόλαος-Άγγελος Σκουμιός και Γεώργιος-Τσαμπίκος Κοντός των Εκπαιδευτηρίων μας.
Διαβάστε περισσότερα24 Φεβ, 2018 | Εργασιακό
Τα “Modela” επικράτησαν της “Αστυνομίας” με 90-63 στην 7η αγωνιστική του 1ου ομίλου του “εργασιακού”.
Διαβάστε περισσότερα23 Φεβ, 2018 | Προσχολική-Νηπιαγωγείο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Όταν το μάθημα γίνεται βιωματικά και εμπλουτίζονται οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι αισθήσεις, τότε η μάθηση είναι διασκεδαστική και πιο αποδοτική!
Διαβάστε περισσότερα23 Φεβ, 2018 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού πραγματοποίησαν έκθεση λαογραφίας στην αίθουσα «Πηνελόπη Δέλτα» των Εκπαιδευτηρίων μας.
Διαβάστε περισσότερα22 Φεβ, 2018 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας έφεραν σαρακοστιανά εδέσματα και με εύθυμη διάθεση έστρωσαν ένα πλούσιο τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα22 Φεβ, 2018 | Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού ξεναγήθηκαν στους χώρους του βιβλιοπωλείου «Το Δέντρο», ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο των βιβλίων.
Διαβάστε περισσότερα




Την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση για την πρώτη ομάδα γονέων, οι οποίοι θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα για τις σχετικές λεπτομέρειες.
Την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2024, οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα επισκεφθούν το Τζαμί Σουλεϊμάν στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου κατά τη διάρκεια της 3ης και 4ης ώρας. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Ιστορίας. Οι μαθητές, αφού γνωρίσουν τα ιστορικά στοιχεία, θα παίξουν ένα παιχνίδι γρίφων.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου το «Karabola Puppet Theatre» θα παρουσιάσει στα παιδιά των τάξεων Ε’ και Στ’ Δημοτικού την οπτικο-ακουστική παράσταση «Φτου σκόρδα – Cherchez la femme», στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» του σχολείου μας.
Διαχρονικές ιστορίες για τον κύκλο της ζωής, την αγάπη, την απώλεια ζωντανεύουν μέσα από μουσικές παραδόσεις του κόσμου με τραγούδια για τη γυναίκα της Μεσογείου. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με την τεχνική των Crankies, μια τέχνη αφήγησης που έρχεται από πολύ παλιά, πριν γεννηθεί ο κινηματογράφος.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου τα παιδιά των τάξεων Α’, Β’, Γ’, Δ’ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Δημοτικό Θέατρο την παράσταση «Και τώρα… Μόνοι στο σπίτι»!
Το έργο είναι εμπνευσμένο από την απόλυτα ταυτισμένη με τις χριστουγεννιάτικες γιορτές ταινία, σε ελεύθερη θεατρική μεταφορά. Ένα παιδί, που μένει κατά λάθος μόνο του την Παραμονή των Χριστουγέννων, καλείται να υπερασπιστεί με επινοητικότητα και τεχνάσματα τον εαυτό του και το σπίτι του.