Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού, στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και με αφορμή την ενότητα «Βιβλία–βιβλιοθήκες», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο» στη Ρόδο.

Επιμέλεια: Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικός

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του βιβλιοπωλείου, ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Ο ενθουσιασμός, η έκπληξη και η χαρά ήταν μερικά από τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στα πρόσωπα των μαθητών, καθώς διαπίστωναν τη δύναμη και το φως που μας χαρίζουν απλόχερα τα βιβλία.

Σε κάθε σταθμό τούς περίμενε και μια μοναδική εμπειρία. Στη γωνιά με τα βιβλία γενικού ενδιαφέροντος εντόπισαν τις διάφορες κατηγορίες βιβλίων, όπως μαγειρική, περιβάλλον, διατροφή, κηπουρική, τουριστικοί οδηγοί  και ταξιδιωτικά, ιστορία. Στον χώρο της νεανικής και παιδικής λογοτεχνίας, αφού διάλεξαν ένα βιβλίο, κατέγραψαν με συντομία τα βασικά του στοιχεία πραγματοποιώντας μια γρήγορη βιβλιοπαρουσίαση. Στον χώρο με τα βιβλία για ενήλικες, παρατήρησαν και κατέγραψαν τις βασικές διαφορές που έχουν αυτά τα βιβλία σε σχέση με την παιδική λογοτεχνία.

Στο τέλος της ξενάγησης, δόθηκε στους μαθητές ο χρόνος και η δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αγορές βιβλίων ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και τα κριτήρια που έθεσε ο καθένας για τον εαυτό του.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Ευαγγελία Καβαλιέρου για την ξενάγηση και τη φιλοξενία στους χώρους του βιβλιοπωλείου.

Φωτογραφίες