Ξεκίνησε η προετοιμασία των ερευνητικών εργασιών που θα παρουσιαστούν από τις μαθήτριες και τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας στην Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018.

Επιμέλεια: Νίκος Αντωνούρης & Παρασκευή Ζάχου, Φιλόλογοι

 

Η Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης είναι μια πρωτοποριακή και πολυδιάστατη εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους του σχολείου μας. Κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι παρευρίσκονται και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, δραστηριότητες μαθητών των Ομίλων, αλλά και ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Στην πρώτη συνάντηση των ομάδων, συζητήσαμε σχετικά με τις βασικές αρχές σύνθεσης μίας ερευνητικής εργασίας, για την εγκυρότητα των πληροφοριών που βρίσκουμε στο διαδίκτυο, εφιστώντας την προσοχή στις έννοιες της ηλεκτρονικής απάτης, της λογοκλοπής και των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι μαθητές ανέλαβαν να αναζητήσουν πληροφορίες, τις οποίες θα παρουσιάσουν στην ολομέλεια της ομάδας κατά την επόμενη συνάντησή μας.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις Ομάδες «Ανθρώπων έργα» (υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Παρασκευή Ζάχου) και «Απαγορευμένη Λογοτεχνία» (υπεύθυνος καθηγητής, ο κ. Νίκος Αντωνούρης).