ΜΙΚΡΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ : «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ,

ΕΝΑΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»[i] ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Kόντου XάριςΦιλόλογος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Παιδική Λογοτεχνία και στο Νεοελληνικό Λαϊκό Παραμύθι και Υποψήφια Διδάκτωρ στην Λογοτεχνία στο Παν/μιο Αιγαίου

 

Το κλασικό αριστούργημα του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ ζωντανεύει στα μάτια και στις καρδιές των παιδιών αυτόν τον Χειμώνα, στα Εκπαιδευτικά Κέντρα «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις»! Οι μικροί μας Αναγνώστες[ii] θα βιώσουν τον Μικρό Πρίγκηπα «αλλιώς», στο φετινό μας Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης, καθώς η έμμετρη διασκευή του αρχικού κειμένου για παιδιά- από τη λογοτέχνιδα και ποιήτρια Λίζα Κόντου- δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά!

Στόχος του Εργαστηρίου είναι, αφενός, η ευχάριστη επαφή των παιδιών και των εφήβων με τις λέξεις, τα συναισθήματα και τις εικόνες της ανάγνωσης, και αφετέρου, η δημιουργική υπέρβαση του αρχικού κειμένου μέσα από νέες λέξεις και ιστορίες που θα δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Το κείμενο θα διδαχτεί διαθεματικά στα παιδιά, μέσα από κλάδους φαινομενικά αταίριαστους! Ιστορία, Φυσική και Μουσική συναντούν τον Μικρό Πρίγκηπα στη βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, στην αίθουσα «Ερωδιός»!

 Για Παιδιά ηλικίας 9 plus έως 14 plus  (από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου): Κάθε Σάββατο 11:30 – 13:00

____________________________

[i] Με την έννοια «Ευρωπαίος πολίτης» αναφέρομαι πρωτίστως στην έννοια της οικουμενικότητας του Ανθρώπου. Έννοιες παιδαγωγικής στόχευσης όπως: Πολύ-πολιτισμικότητα, ετερότητα και οικουμενικοποίηση της σκέψης αποτελούν διδακτικό στόχο στο παρόν Εργαστήριο. Στο παρόν κείμενο βέβαια ο δόκιμος λογοτεχνικός όρος είναι «διαπλανητικός επισκέπτης». Για αυτό και κρίνεται αναγκαία η συμβολή της Φυσικής Επιστήμης. Επομένως, οδηγούμαστε στη σύνταξη ενός νέου χάρτη δικαιωμάτων, του διαπλανητικού Ανθρώπου. Μία πανανθρώπινη  «διαπλανητική ηθική», που διαμορφώνεται από τον ίδιο τον Μικρό Πρίγκηπα και  που στην ουσία φωτίζει τον πλανήτη Γη, γιατί μόνο εκεί υπάρχουν άνθρωποι, όπως αναφέρει το ίδιο το κείμενο.

[ii] Ηλικιακά το Εργαστήριό μας εκτείνεται σε ένα διευρυμένο ηλικιακό φάσμα , από τις ηλικίες των οκτώ ετών και άνω, για τα παιδιά του Δημοτικού, έως και τη Β’ Γυμνασίου. 

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις»

Με χαρά προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους των Εργαστηριών Δημιουργικής Γραφής και Ανάγνωσης  Μικροί Λογοτέχνες σε ένα ταξίδι δημιουργίας και ανακάλυψης των Μύθων και των Παραμυθιών της Ελλάδας και του κόσμου.

Ελάτε να γνωρίσουμε τις Σταχτοπούτες του κόσμου και να δούμε μαζί πώς αλλάζουν τα παραμύθια από τόπο σε τόπο και από χώρα σε χώρα!

Ελάτε να ανακαλύψουμε πώς σκέφτονταν οι Αρχαίοι Έλληνες μέσα από τη Μυθολογία τους!

Ελάτε κοντά μας για να νιώσουμε μαζί πώς ανασαίνουν οι λέξεις στο χαρτί…

Λέξεις και ζωγραφιές δικές σας, από το δικό σας χέρι καμωμένες!

Σας περιμένουμε!!!