Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Α.Μ.Ε.Α. και τον εορτασμό 50 χρόνων «Προγραμματισμού για παιδιά», τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε μια κοινή δράση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου.

Επιμέλεια: Μάριος Χατζημιχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής

 

Οι εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Ρόδου, Αντωνιάδου Αμαλία, Διαμαντοπούλου Αθανασία, Μοσκιού Ειρήνη και Χαρτερού Σταυριανή, συνόδευσαν τους μαθητές τους, οι οποίοι συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας. Η συγκεκριμένη δράση συντονίστηκε από τον καθηγητή Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων, Μάριο Χατζημιχάλη και είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και σε μια προσπάθεια να προαχθεί το δικαίωμα της ισότητας στην εκπαίδευση των μαθητών.

Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου που συμμετείχαν στη δράση, φοιτούν στον τομέα της Πληροφορικής, γι’ αυτό και η δράση που πραγματοποιήθηκε ήταν συνυφασμένη με το αντίστοιχο εργαστηριακό μάθημα. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν στο εργαστήρι Πληροφορικής, γνωρίζοντας ένα εκπαιδευτικό λογισμικό, το KODU, το οποίο δημιουργεί εικονικούς κόσμους, παρέχει τη δυνατότητα της μάθησης μέσω παιχνιδιών και βοηθάει τα παιδιά να αντιληφθούν τη φιλοσοφία του προγραμματισμού.

Μετά την ολοκλήρωση της κοινής διδακτικής δράσης, αναδείχθηκε η ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση αλλά και οι καλές πρακτικές που μπορούν να συμβάλλουν σε μια ενταξιακή εκπαίδευση.

Φωτογραφίες