Κάθε χρόνο οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου περιμένουν με ανυπομονησία το Halloween! Έτσι, μέσα από το μάθημα των Αγγλικών μυούνται στα μυστικά και τις παραδόσεις αυτής της ημέρας. Άλλωστε, τι πιο ζωντανό και ενδιαφέρον για αυτούς, από τις τρομακτικές φιγούρες των μαγισσών, των σκελετών, των φαντασμάτων.

Επιμέλεια: Ζωή Φιλιππίδη, Καθηγήτρια της αγγλικής γλώσσας

 

Φτιάχνοντας με τη βοήθεια της δασκάλας trickortreat bags, τα παιδιά αντάλλαξαν γλυκάκια και λογής κεράσματα λέγοντας «Trick or Treat!», ώστε να μην χρειαστεί να «φοβίσουν» κανέναν με την ευφάνταστη και τρομακτική εμφάνισή τους…! Στα χρώματα του πορτοκαλί, του μαύρου, του άσπρου και του μοβ, τα παιδιά υποδύθηκαν τις κολοκύθες (pumpkins), τους σκελετούς (skeletons), τις μάγισσες (witches), τα φαντάσματα (ghosts), τις αράχνες (spiders), τις νυχτερίδες (bats) και τις μαύρες γάτες (black cats). Ακόμη, έμαθαν τα σχήματα (κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο) μέσα από τη χειροτεχνική κατασκευή μιας χάρτινης μάγισσας. Βίντεο και τραγούδια (five little pumpkinsfive little kittens, κτλ.) συμπλήρωσαν ευχάριστα τις ημέρες τους.

Μια δημιουργική εβδομάδα τούς έφερε όλους κοντά στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής της αγγλο-αμερικάνικης κουλτούρας. Εσείς, θα ενδίδατε στον πειρασμό να μην προσφέρετε κέρασμα;… 

Φωτογραφίες