Την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης του Δημοτικού επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και την Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Επιμέλεια: Σταύρος Ζαφειρίου & Μάρθα Σταχίκα, Εκπαιδευτικοί

 

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος, με αφορμή τις ενότητες της Γλώσσας και της Μελέτης Περιβάλλοντος για το φυσικό περιβάλλον και τα ζώα. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αφού έκαναν παιχνίδια γνωριμίας με τα παιδιά, τους ανέλυσαν το οικοσύστημα της Κοιλάδας των Πεταλούδων, τις συνήθειες και των κύκλο ζωής της πεταλούδας και τα προγράμματα που υλοποιεί το Κ.Π.Ε.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον βοτανικό κήπο του Κέντρου και το εργαστήρι βιολογίας, όπου με μεγεθυντικούς φακούς και μικροσκόπια μελέτησαν διάφορα είδη του οικοσυστήματος της κοιλάδας των πεταλούδων. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και περιηγήθηκαν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Το τοπίο και οι ζωντανοί οργανισμοί εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Φωτογραφίες