Στο πλαίσιο της ενότητας «Παραδοσιακή ροδίτικη κουζίνα» του Ομίλου Μαγειρικής, οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν μαζί με μία παραδοσιακή Ροδίτισσα νοικοκυρά, την κυρία Βασιλεία Λεριά.

Επιμέλεια: Άννα Βαλσάμου & Γιούλα Ρούσσου, Καθηγήτριες-Υπεύθυνες Ομίλου

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακές συνταγές, με τη βοήθεια της κυρίας Βασιλείας Λεριά. Συγκεκριμένα, η παραδοσιακή νοικοκυρά τούς έδειξε πώς να φτιάξουν ντολμαδάκια (η τουρκικής προέλευση λέξη σημαίνει «γεμίζω») και τους καθοδήγησε βήμα προς βήμα, τυλίγοντας μαζί τους τα αμπελόφυλλα και αποκαλύπτοντας πολλά από τα μυστικά της.

Νωρίτερα, είχαμε αναφερθεί στην ιστορία και τις καταβολές της ροδίτικης κουζίνας. Συγκεκριμένα, γνωρίσαμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και νωρίτερα είχαμε φτιάξει πιταρούδια με τη βοήθεια του σεφ μας.

Το ταξίδι μας στην «εξερεύνηση» της ροδίτικης κουζίνας θα συνεχιστεί και σε επόμενες συναντήσεις του Ομίλου! Ευχαριστούμε θερμά την κ. Λεριά για την επίσκεψή της στα Εκπαιδευτήριά μας.

Φωτογραφίες