Τίποτα περισσότερο δεν ενθουσιάζει τα παιδιά, από τα ζώα. Άγρια, κατοικίδια, αδέσποτα, εξημερωμένα… όλα χρειάζονται τον σεβασμό και την αγάπη μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, το Νηπιαγωγείο μας επισκέφθηκε ένα κτηνιατρείο και αγόρασε τα δικά του κατοικίδια από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων.

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου & Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγοί

 

Όλα τα ζώα χρειάζονται τον σεβασμό και την αγάπη μας. Τα παιδιά αμέσως αντιλήφθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούμε στο περιβάλλον των ζώων και πήραν αποφάσεις: «Κανένα αδέσποτο στους δρόμους», «Αν χρειαστούμε σκυλάκι, μπορούμε να υιοθετήσουμε από το κυνοκομείο ή να πάρουμε κάποιο από το δρόμο», «Όλα τα πλάσματα χρειάζονται νερό και φαγητό», «Προσοχή στα σκουπίδια σας, κάντε ανακύκλωση», «Τα δάση είναι τα σπίτια των ζώων», «Όποιος βρομίζει τη θάλασσα, βρομίζεται ο ίδιος»!

  • Κι αν υιοθετήσω ένα ζώο, πώς το φροντίζω;
  • Αρρωσταίνει; Χρειάζεται φάρμακα; Εμβόλια;
  • Τι τρώει;
  • Πώς το καθαρίζω;
  • Χρειάζεται κούρεμα; Κόψιμο των νυχιών του;

Σε όλες αυτές τις απορίες μάς έδωσαν απαντήσεις οι κτηνίατροι, κ.κ. Κυριάκος Περσιάνης, Αλέξανδρος Μπολώτος, Τσαμπίκα Κουτρούλη. Τους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, την καλή διάθεση και την ενημέρωση.

Η εκπαιδευτική μας εκδρομή ολοκληρώθηκε με την αγορά δύο ψαριών μονομάχων, του «Γκρινιάρη» και του «Μαχητή», από το κατάστημα «My pet shop», τα κατοικίδια της τάξης,  που θα μας συντροφεύουν όλη τη χρονιά στην τάξη και τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι μας!

Φωτογραφίες