Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προπαρασκευαστική εκδήλωση από ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» καθοδόν προς το πρώτο TEDxYouth@Rhodes, που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2018.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων μας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές τού σχολείου βίωσαν μία ξεχωριστή εμπειρία. Τα παιδιά, με τη δημιουργική εμψύχωση και τη διακριτική καθοδήγηση του κ. Μάνου Χατζημαλωνά, ψυχολόγου, παρουσίασαν τις ομιλίες τους με παρρησία και αυθορμητισμό, καθηλώνοντας το κοινό και δημιουργώντας προσδοκίες για την επικείμενη επίσημη διεξαγωγή τής εκδήλωσης τον Φεβρουάριο του 2018.

Τα TEDxYouth είναι ανεξάρτητα διοργανωμένα συνέδρια για νέους με σκοπό να δώσουν φωνή σε νεαρούς πολίτες επάνω στη δική τους TEDx σκηνή! Οι νεαροί ομιλητές/διοργανωτές θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν το δικό τους διεθνές συνέδριο TEDx και να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες γύρω από το πώς να αναδιπλώνουν τις ιδέες τους επί σκηνής, διαμορφώνοντας ορθό λόγο μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον καινοτομίας σκέψης.

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας που παρουσίασαν τις ομιλίες τους ήταν οι εξής:

Γιώργος Κλαδογένης–Δημήτρης Ζιόγκας

Ιωάννης Τσιγάρος

Γιώργος Κοντός

Γεράσιμος Πουλάκης-Στεφανίδης

Κρίστη Πάτση

Τζένη Τσέρου

Ηλιάνα Μαρκάκη

Άννα-Μαρία Πανηγύρη

Τις ομιλίες των μαθητών παρακολούθησαν και ομιλητές από το 3o TEDxRhodes 2017, όπως ο Ιωάννης Καμπούρης (εκπαιδευτικός, συγγραφέας, επιχειρηματίας), η Νατάσα Αθανασιάδου (κοινωνική επιχειρηματίας, ηθικός μόδας), ο Αντώνης Συκάρης (ορειβάτης Έβερεστ 2017), ο Ιάκωβος Απέργης (μάγειρας Τζάνειου Νοσοκομείου), η Έλενα Παπαδοπούλου (Πρέσβειρα TEDx Ελλάδος, διοργανώτρια TEDxThessaloniki), ο Θεοφάνης Τάσης (φιλόσοφος) και ο Νίκος Πορτοκάλογλου (τραγουδοποιός), οι οποίοι είχαν παραμείνει στο νησί μετά την εκδήλωση του Σαββάτου για να παραστούν στην πρόβα στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Αφού καταχειροκρότησαν τα παιδιά, ανέβηκαν στη σκηνή όπου δέχθηκαν ερωτήσεις μαθητών του σχολείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία του νησιού όπου εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην διοργάνωση του TEDxYouth@Rhodes, κάτι που καλωσορίστηκε με ενθουσιασμό από την ομάδα των νεαρών διοργανωτών.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο ψυχολόγος και καθηγητής στο Boston College, κ. Μάνος Χατζημαλωνάς.

Φωτογραφίες