Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017 μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν στην πολιτιστική δράση «Ανοικτές Πόρτες 2017» και σε ομάδες με τους εκπαιδευτικούς τους περιηγήθηκαν σε μεγαλοπρεπή δημόσια κτήρια της Ρόδου.

 

Το φετινό πρόγραμμα της εκδήλωσης με θέμα «Μανδράκι-Το σκηνικό της εξουσίας» περιελάμβανε την περιήγηση του κοινού σε μεγαλοπρεπή δημόσια κτήρια της Ρόδου στην περιοχή γύρω από το αρχαίο λιμάνι, που ονομάζεται Μανδράκι. Ειδικότερα, μαθήτριες και μαθητές μας ξεναγήθηκαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Ναυτικό Όμιλο, το Δικαστήριο και το Δημαρχείο, ενημερώθηκαν για την αρχιτεκτονική και την ιστορία των συγκεκριμένων κτηρίων καθώς και για τη διαχρονική τους λειτουργία. Έτσι, τα παιδιά μπόρεσαν να εκτιμήσoυν αυτά τα κτήρια ως ένα ενιαίο αστικό αρχιτεκτονικό σύνολο και ως μια πολιτιστική και ιστορική ενότητα.  

Οι «Ανοικτές Πόρτες 2017» είναι μια πρωτοβουλία της “Rhodes International Culture & Heritage Society” και η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της “RICHeS” με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Δωδεκανήσου.

Φωτογραφίες