Μία μοναδική μουσική βραδιά είχε την ευκαιρία να απολαύσει το μουσικόφιλο κοινό της Ρόδου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Η συναυλία μουσικής δωματίου με τίτλο «Από το Baroque στο Ρομαντισμό» αποτέλεσε την επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής περιόδου 2017/2018 για το «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον».

 

Από τα έργα ώριμου baroque (κονσέρτο για 2 βιολιά/ J.S. Bach), μέχρι τα σπουδαία ρομαντικά έργα μουσικής δωματίου (Bagatelles/A. Dvorak), οι μουσικοί παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με μεγάλες εκφραστικές, ερμηνευτικές και τεχνικές απαιτήσεις.

Ο χώρος του Παλαιού Αναψυκτηρίου γέμισε ασφυκτικά, γεγονός που αναδεικνύει για ακόμα μία φορά τη δυναμική του κλασικού μουσικού ρεπερτορίου καθώς και την ανάγκη για πολιτιστική και καλλιτεχνική ανάπτυξη και εξωστρέφεια.

Οι συντελεστές της συναυλίας (καθηγητές του «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον»), Τάσος  Αναστασιάδης,  Leida Tahiraj/βιολί,  Ματίνα Μακέστα/ πιάνο και ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης Αντώνης Αναστάσης/ τσέλο, δημιούργησαν μία κατανυκτική ατμόσφαιρα, δίνοντας την εικόνα ενός καλοδουλεμένου και υγιούς μουσικού συνόλου. Με το τέλος της συναυλίας, κοινό και μουσικοί μάς αποχαιρέτησαν, με τη γενική αίσθηση μιας ευχάριστης προσμονής για την επόμενη μουσική συνάντηση.

Το «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον» και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συνεχίζουν τη μουσική περίοδο με μια σειρά συναυλιών, που θα απευθύνονται σε όλο το μουσικό κοινό της Ρόδου.

Καλή μουσική και δημιουργική χρονιά σε όλους!