Οι μικροί μας «Αστερίες» επισκέφθηκαν το εργοστάσιο της ΒΑΠ την περασμένη εβδομάδα και είδαν από κοντά όλη τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης!

Επιμέλεια κειμένου: Ειρήνη Χατζηφούντα, Εκπαιδευτικός

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Λάμπρος Κολοβός, Παναγιώτης Βαρβαρέτος, Φωτεινή Φυτσιλή, Ειρήνη Χατζηφούντα, Νικολέττα Κρίτσα, Αριστοτέλης Χατζηφούντας

 

Αρχικά, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του εργοστασίου και μάθαμε όλες τις πληροφορίες για την τοπική επιχείρηση καθώς και για τα προϊόντα που εξάγει. Είδαμε την διαδικασία παραγωγής των αναψυκτικών, πού αναγράφεται η ημερομηνία παραγωγής και λήξης τους και οι υπεύθυνοι εξήγησαν στα παιδιά γιατί είναι απαραίτητο να αναγράφονται αυτές οι πληροφορίες πάνω στο προϊόν που θα αγοράσουμε!

Μετά τα αναψυκτικά, σειρά είχε η εμφιάλωση του νερού. Μάθαμε με ποιον τρόπο ένα μικρό μπουκαλάκι θερμαίνεται και διαστέλλεται, καθαρίζεται, γεμίζει με νερό, σφραγίζεται και μπαίνει η ετικέτα με την επωνυμία. Τέλος, είδαμε πώς μπαίνουν οι συσκευασίες σε μεγάλες παλέτες για να μεταφερθούν στο μαγαζί της γειτονιάς μας!  Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου μάς κέρασαν χυμούς και μας έδωσαν ένα μικρό δωράκι!

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΒΑΠ ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε. για την φιλοξενία στον χώρο τους καθώς και την κ. Κατερίνα, που μας ξεναγεί πρόθυμα κάθε χρόνο!

Φωτογραφίες