Την Παρασκευή 7 Ιουλίου τα «Χταπόδια» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής και εκτύπωσης μιας εφημερίδας και να αποκτήσουν καινούργιες εμπειρίες.

Επιμέλεια: Αργυρώ Περράκη, Εκπαιδευτικός

 

Ένα από τα κύρια μέσα ενημέρωσης είναι οι εφημερίδες, τις οποίες μπορεί να τις προμηθευτεί ο κάθε ένας από εμάς πολύ εύκολα. Έχουμε σκεφτεί, όμως, τη διαδικασία που χρειάζεται για να έρθουν στα χέρια μας;

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου τα «Χταπόδια» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής και εκτύπωσης μιας εφημερίδας και να αποκτήσουν καινούργιες εμπειρίες. Επισκέφθηκαν, λοιπόν, το πιεστήριο της εφημερίδας «Η Ροδιακή». Εκεί, τα υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του πιεστηρίου, πανέτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μικρών «Χταποδιών». Τα τελευταία παρατήρησαν τις μηχανές που βρίσκονται μέσα στο πιεστήριο και έφτασαν στο συμπέρασμα πως για να μπορέσουμε να διαβάζουμε εμείς την καθημερινή μας εφημερίδα, πρέπει αυτή να περάσει μέσα από διάφορα στάδια και από ένα απλό άσπρο ρολό χαρτί να καταλήξει σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του πιεστηρίου, όπου,  αρχικά, προσπάθησαν να αναλύσουν στα χταπόδια τα στάδια παραγωγής και εκτύπωσης μιας εφημερίδας και στο τέλος της ξενάγησης έδωσαν στο κάθε ένα από μια εφημερίδα, ώστε να μάθουν πρώτα τα νέα της ημέρας.

Φωτογραφίες