Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» πραγματοποίησαν με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή παιδιών τις «Εβδομάδες Επιστημονικών Καταδύσεων». Πρόκειται για δύο εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη «Μαθηματική Εβδομάδα» και την «Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών».

 

Τα δύο προγράμματα περιελάμβαναν στοχευμένα, σεμιναριακού και εργαστηριακού τύπου μαθήματα, τα οποία απευθύνονταν σε μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούσαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου έως την Παρασκευή, 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθηματική Εβδομάδα», ενώ από τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου  έως την Παρασκευή, 7 Ιουλίου  το πρόγραμμα «Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών». Τα προγράμματα παρακολούθησαν μαθητές των δύο μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού σχολείου και των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Κάθε πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινά μαθήματα – εργαστήρια καθώς επίσης και δραστηριότητες, από τις 9π.μ έως τις 3μ.μ. (με διανυκτέρευση στο σχολείο την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 και την Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017).

Κεντρικός σκοπός των δύο προγραμμάτων ήταν η επαφή των μαθητών με τις επιστημονικές ερευνητικές και συλλογιστικές διαδικασίες και η καλλιέργεια κινήτρων. Ειδικότερα, μέσα από αυτά τα προγράμματα επιδιώχθηκε η ανάπτυξη ικανοτήτων διερεύνησης στους μαθητές, ικανοτήτων επικοινωνίας, συλλογής, χρήσης και αξιολόγησης της πληροφορίας και των πηγών της καθώς επίσης και η διέγερση του ενδιαφέροντος, της δημιουργικότητας και εφευρετικότητάς τους. Οι δραστηριότητες ενέπλεξαν τους μαθητές με πρακτικές των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών, όπως είναι η κατανόηση και επίλυση προβλημάτων, η πραγματοποίηση ποσοτικών και αφαιρετικών συλλογισμών, η ανάπτυξη και χρήση μοντέλων, η σχεδίαση και πραγματοποίηση έρευνας, η ανάλυση και ερμηνεία δεδομένων, η χρήση υπολογιστικής σκέψης, η συγκρότηση εξηγήσεων και η αξιολόγηση επιχειρημάτων.

Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Με τη λήξη τους χορηγήθηκε στους μαθητές «Βεβαίωση Παρακολούθησης».

Φωτογραφίες