Ναι, η τέταρτη εβδομάδα τελείωσε και ανυπομονούμε για την επόμενη. Γιατί; Ο λόγος είναι απλός. Water sports, παιχνίδια, εκδρομές και φυσικά διανυκτέρευση.

Επιμέλεια: Φερενίκη Μιχαηλίδη, Φιλόλογος

 

Η τέταρτη εβδομάδα ξεκίνησε με bowling, κάτι που ενθουσίασε τους «Καρχαρίες» και τους κράτησε σε μια εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα παιχνίδια, ο χορός, η κολύμβηση, το τραγούδι και η μουσική, τα πεντανόστιμα πιάτα του κυρίου Αντώνη είχαν και πάλι την τιμητική τους.

Η εκδρομή που ξεχώρισε μέσα στην εβδομάδα ήταν αυτή στις «7 Πηγές». Η ονομασία της προέρχεται από τις επτά πραγματικές πηγές, από τις οποίες αναβλύζει νερό προερχόμενο από τον ποταμό Λουτάνη και είναι διάσπαρτες σε μια πλαγιά. Από αυτά τα επτά σημεία, το νερό που αναβλύζει σχηματίζει ένα μικρό ποταμάκι, το οποίο περνά μέσα από μια στενή σήραγγα για να καταλήξει σε μια λίμνη. Η κατασκευή της σήραγγας και όλων των έργων της περιοχής, άρχισαν από μια γαλλική εταιρία και ντόπιους εργάτες το 1920 για να ολοκληρωθούν 11 χρόνια μετά. Η σήραγγα έχει μήκος 150μ. και 13 μέτρα βάθος. Στη μέση της διαδρομής, υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός, ενώ η λίμνη που καταλήγουν τα νερά, περιφράσσεται από ένα φράγμα, που στο ξεχείλισμά της σχηματίζεται ένας καταρράκτης.  Τα γλυκά και δροσερά νερά της λίμνης, είναι κατάλληλα για κολύμβηση και έτσι χαρίζουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Η λίμνη έχει βάθος από 1 έως 8 μέτρα  και μήκος περίπου 200μ.

Φωτογραφίες