Το Γ2 του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχε ενεργά και με μεγάλη επιτυχία στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε 26-28 Μαΐου 2017, στον Προμαχώνα του Παλατιού στην Παλιά Πόλη.

Επιμέλεια: Ζαφειρίου Σταύρος, Εκπαιδευτικός

 

Οι μαθητές του Γ2 του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα τοπικής ιστορίας «ΓΕΦΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΡΟΔΟ» με Θεματική ενότητα: Τεχνολογία και Πολιορκητικά Μέσα, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» και εντάχθηκε στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε 26-28 Μαΐου 2017, στον Προμαχώνα του Παλατιού στην Παλιά Πόλη.

Ο χώρος διακοσμήθηκε με δημιουργίες των παιδιών από τις φορεσιές και στολές της Μεσαιωνικής Περιόδου, όπως και με φωτογραφίες που απεικόνιζαν την ομαδική εργασία τους.

Επίσης, παρουσιάστηκαν 2 φωτεινοί παντογνώστες,  ηλεκτρικά διαδραστικά παιχνίδια αντιστοίχισης, με θέμα τις πολιορκητικές μηχανές.

Ο ρομποτικός καταπέλτης, ο οποίος ενεργοποιείται με χειροκρότημα και εκτοξεύει πήλινες μπάλες στο κάστρο των Playmobil, έκλεψε την παράσταση.

Επιπρόσθετα, οι μαθητές παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις, σχετικές με το πρόγραμμα, ακόμα δύο σχολείων της Ρόδου.

Μέσα στο υπέροχο κλίμα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ περάσαμε τέλεια παρουσιάζοντας  «Το ταξίδι μας στο Μεσαίωνα των πολιορκιών».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία καθ’ όλη την πεντάμηνη διάρκεια του προγράμματος:

  • Να γνωρίσουν με την πολιτιστική μας κληρονομιά με σκοπό τη διατήρησή της.
  • Να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο και τη συμβολή αυτών των μνημείων που δεσπόζουν στην πόλη τους.
  • Να νιώσουν περηφάνια για την ιστορία του τόπου τους.
  • Να ενισχυθεί το αίσθημα κοινής ευθύνης για τη διάσωση, προστασία και διατήρηση των μνημείων.
  • Να γνωρίσουν την τεχνολογία της Μεσαιωνικής περιόδου και τα πολιορκητικά μέσα.
  • Να ενισχύσουν τις απαιτούμενες δεξιότητές τους.

Ευχαριστούμε τον κ. Μάριο Χατζημιχάλη, καθηγητή πληροφορικής και ρομποτικής στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», για τη βοήθειά του.

Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Άννα Αχιολά, υπεύθυνη του συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο», για την πολύτιμη στήριξη.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Οι μαθητές του Γ2 του Δημοτικού Σχολείου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και ο δάσκαλός τους Ζαφειρίου Σταύρος.