Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», ταξιδεύοντας το κοινό σε κόσμους αλλοτινούς, μα και σημερινούς.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικός

 

Το σκηνικό μαγικό, από τη μία τα λάβαρα του βασιλικού ανακτόρου κυματίζουν περήφανα και από την άλλη η σύγχρονη πόλη με τις κεραίες της, τους αυτοκινητόδρομους και τα εργοστάσια. Ένα τραγούδι μελωδικό προσκάλεσε τα παιδιά που άρχισαν να πλημμυρίζουν τον χώρο του κινηματοθεάτρου “ΡΟΔΟΝ”. Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», ταξιδεύοντας το κοινό σε κόσμους αλλοτινούς, μα και σημερινούς.

Η αυλαία άνοιξε για τους μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, στην οδό Χρυσανθέμων 36 με Ανθέων γωνία. Η γνωστή νεράιδα Βιόλα άλλαξε τον αρχαίο κώδικα ξωτικών και υπερφυσικών πλασμάτων. Αγωνία άρχισε να επικρατεί στο βασίλειο για τη μικρή πριγκίπισσα που μεγαλώνει υπό την προστασία της Ορτανσίας και Ορτανσέτας, οι δύο πιστές νεράιδες. Οι τελετάρχες χαρίζουν απλόχερα τις ευχές τους και προσπαθούν να διασκεδάσουν την πριγκίπισσα που ετοιμάζεται για γάμο. Όμως, θα τρυπηθεί και είναι πια πολύ αργά … Ο βασιλιάς και η βασίλισσα το πήραν απόφαση πως όταν ξυπνήσει, αυτοί δε θα είναι πια κοντά της. Αυτό που έχει σημασία είναι να ζήσει την καινούργια της ζωή … Και πέρασε ένας χρόνος, πέρασαν δέκα χρόνια, εκατό, πέρασαν πεντακόσια. Κι ο κόσμος άλλαζε σιγά σιγά, οι άνθρωποι κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν και έβλεπαν όνειρα, καμιά φορά και στον ξύπνιο τους. Η μητέρα ανησυχεί για το παιδί της και προσπαθεί να συμβουλευτεί τον γιατρό, να της δώσει κουράγιο. Ο πρίγκιπας της σημερινής εποχής αναζητά την πριγκίπισσά του σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό. Σε αυτόν τον κόσμο θα ανοίξει τα φτερά του και θα πετάξει ψηλά. Μόλις βρεθούν οι δυο τους, όλα θα είναι πιο φωτεινά, πιο ζεστά.

Η «Κοιμωμένη ξύπνησε» και ανακάλυψε έναν νέο κόσμο με μπαλέτο από τις μαθήτριες του επιμορφωτικού προγράμματος, χορευτικά σχήματα από τους μαθητές της Α’ δημοτικού, τη χορωδία των τάξεων Γ’ έως Ε’ Δημοτικού και τη ζωντανή ορχήστρα της Β’ Δημοτικού, που μας μετέφεραν τους μαγικούς τους ήχους.

Τα παιδιά αποχαιρέτησαν το Δημοτικό σχολείο ακολουθώντας μια ιδιαίτερη θεατρική διαδρομή από τον κόσμο του παραμυθιού στη σύγχρονη εποχή.  Ανοίγοντας τα φτερά τους, θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο σε αφύπνιση κόσμο, ώστε να συνεχίσουν τη δική τους πορεία, χωρίς να χάνουν τη δύναμή τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λενούδια

Υπεύθυνες σκηνικής δράσης: Άννα Βαλσάμου, Ροδάνθη Χριστοδούλου

Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπατζούκη

Κουστούμια: Ρένα Φιλιππίδου

Ορχήστρα, χορωδία, ενορχήστρωση, διασκευή, διδασκαλία: Γιάννης Χατζής

Χορογραφίες: Μαρία Λεβέντη, Ναταλί Σέρβου

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Λάγκαλη για τη φωτογραφική επιμέλεια της εκδήλωσης. 

Φωτογραφίες