Με άλλες δύο διασκεδαστικές δραστηριότητες συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα της Μαθηματικής Εβδομάδας!

 

Κέικ – Σκάκι

Επιμέλεια – Υπεύθυνες δράσης: Άννα Βαλσάμου & Κατερίνα Παπαδημητρίου, Μαθηματικοί

 

Η δεύτερη ημέρα της Εβδομάδας των Μαθηματικών Καταδύσεων ξεκίνησε με τους μικρούς μαθητές να μπαίνουν στον ρόλο του chef. Οι μαθητές, με τη βοήθεια ενός φύλλου εργασίας, έπρεπε να ανακαλύψουν τις ποσότητες για κάθε υλικό της μυστικής συνταγής, αξιοποιώντας τις μαθηματικές τους γνώσεις.

Όταν τελείωσαν οι αριθμητικές πράξεις … ξεκίνησε η διασκέδαση: η μετάλλαξη όλων σε μικρούς chef, που αδημονούσαν να γευτούν το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας. Έχοντας τα απαραίτητα υλικά και με πρωτεργάτη τη σοκολάτα, δημιουργήθηκε με μεράκι ένα πρωτότυπο κέικ – σκάκι!

Τελικά, τα μαθηματικά δεν είναι μόνο αριθμοί! Φαντασία, όρεξη, καλή παρέα και … σωστές πράξεις μπορούν να εγγυηθούν από την αρχή ένα υπέροχο κέικ – σκάκι!

Φωτογραφίες

Origami

Επιμέλεια – Υπεύθυνη δράσης: Παρασκευή Πολίτη, Μαθηματικός

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές πειραματίστηκαν στην αρχαία τέχνη διπλώματος χαρτιού … στο origami. Μια δραστηριότητα, που απαιτεί αφοσίωση κι υπομονή, αρετές τις οποίες τα παιδιά απέδειξαν ότι έχουν. Συνδύασαν λοιπόν, τα μαθηματικά με την τέχνη κι έφτιαξαν πολύχρωμα αστέρια με παραλληλόγραμμα!

Φωτογραφίες