Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» έδειξαν για ακόμη μία φορά το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο και μάζεψαν 1 τόνο καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, που ισοδυναμούν με την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο και παρέδωσαν στο  Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» !

Της Έλενας Παναγιωτακοπούλου, Φιλολόγου Αγγλικής-Μεταφράστριας

 

Η Γ’ Γυμνασίου υλοποίησε μια συλλογική προσπάθεια των Εκπαιδευτηρίων μας, από τις ηλικίες του Νηπιαγωγείου έως και τη Γ’ Λυκείου, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο  Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας». Η δράση υλοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου και οι μαθητές, με την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους Λιν Συμεωνίδη (φιλόλογος αγγλικής – υπεύθυνη του ξενόγλωσσου τμήματος) και Έλενας Παναγιωτακοπούλου (φιλόλογος αγγλικής), παρέδωσαν το αμαξίδιο στο Θεραπευτήριο.

Στην επίσκεψη αγάπης, ο Διευθυντής κ.  Κυρίτσης Βασίλειος, υποδέχθηκε τους  μαθητές και τους ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία.  Στη συνέχεια, περιηγήθηκε μαζί τους στον χώρο, συζητώντας για την ιστορία και τη λειτουργία του Θεραπευτηρίου.

Οι μαθητές είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους του ιδρύματος και να γνωρίσουν έτσι επαγγέλματα όπως αυτά των κοινωνικών λειτουργών και λογοθεραπευτών, ανακαλύπτοντας πτυχές των επαγγελμάτων τους και λύνοντας τις απορίες τους περί αυτών.

Μετά την επίσκεψη στο Θεραπευτήριο, ακολούθησε εκπαιδευτική εξόρμηση στο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στη Σορωνή.