Έπειτα από την επίσκεψη αγάπης της Γ’ Γυμνασίου στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» ακολούθησε εκπαιδευτική εξόρμηση με προορισμό το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η., στη Σορωνή. 

Του Παναγιώτη Παππά, Χημικού, M.Sc.

 

Με την άφιξή μας στο εργοστάσιο μάς περίμενε ο κ. Πολωνιατάκης, μηχανολόγος μηχανικός στο εργοστάσιο, ο οποίος μάς ξενάγησε στους χώρους του εργοστασίου.

Ξεκινήσαμε με κάποιες βασικές πληροφορίες και σύντομη συζήτηση για τους τρόπους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα σήμερα καθώς και της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ενημερωθήκαμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμίας.

Στη συνέχεια, ακολουθήσαμε την πορεία παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν σε πραγματική κλίμακα, όσα έμαθαν στο σχολείο για την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής.

Με το τέλος της περιήγησης,  αντιληφθήκαμε όλοι ότι πίσω από το πάτημα ενός διακόπτη υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί πολλούς ανθρώπους και μηχανήματα που δουλεύουν ασταμάτητα. Κατανοώντας όλα αυτά, δώσαμε μια σημαντική υπόσχεση ότι πλέον θα είμαστε πολύ προσεκτικοί με την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και ευχαριστούμε θερμά τους εργαζόμενους στον Α.Η.Σ. Σορωνής και ιδιαίτερα τον κ. Πολωνιατάκη για την φιλοξενία και την πληθώρα των γνώσεων που μας μετέφεραν.