«Ο κόσμος μας δεν είναι μόνο αυτός που βλέπουμε με τα μάτια, αλλά και αυτός που αισθανόμαστε με την ψυχή μας». Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!

Των Εκπαιδευτικών του Δημοτικού «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου από πολύ νωρίς βρήκε καταφύγιο στις λέξεις, σε αυτό το εκμαγείο της κρυμμένης αλήθειας του κόσμου, φανερού και αφανούς. Με αυτές τις λέξεις και με συντροφιά τα βιβλία της «Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη», «Ο Τρυφεράκανθος» και το «Μαζί», «ταξιδέψαμε» αυτή τη χρονιά και μάθαμε να αναζητάμε την πραγματική αγάπη, να αγαπάμε τη διαφορετικότητα και «Μαζί» να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

Η επίσκεψη της κ. Ελένης Πριοβόλου, που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Παρασκευή 26 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διασκεδάζω να διαβάζω», γέμισε τη μέρα των παιδιών και των εκπαιδευτικών με χαμόγελα, παραμύθια, ιστορίες, εικόνες και όνειρα για μικρούς και μεγάλους.

Όλες οι τάξεις, αφού εμπνεύστηκαν από τα βιβλία της συγγραφέως, ετοίμασαν αναμνηστικά δώρα. Η Α’ Δημοτικού έγραψε μια ιστορία με τίτλο «Η περιπέτεια του Παλιάτσου και της Ανεμώνης» και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Η Β’ Δημοτικού έφτιαξε αφίσες εικονογραφημένου διαλόγου με τους ήρωες του παραμυθιού «Ο Παλιάτσος και η Ανεμώνη»  και η Γ’ Δημοτικού μετέτρεψε το παραμύθι «Ο Τρυφεράκανθος» σε κουκλοθέατρο καθώς επίσης και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού, με ένα δικό τους μοναδικό τραγούδι, φανέρωσαν την επιθυμία του Τρυφεράκανθου, ο οποίος ήθελε τη φιλία, για να βρει την ευτυχία.

Η Ε’ Δημοτικού κατασκεύασε έναν πίνακα που αναδεικνύει με λέξεις το μήνυμα που μετέφερε στα παιδιά το βιβλίο «Μαζί» και τέλος, η ΣΤ’ Δημοτικού έγραψε μια ιστορία με τίτλο «Η αγάπη νικά τη βία», τονίζοντας τη σημασία της φιλίας και της αγάπης για την αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο κόσμος μας δεν είναι μόνο αυτός που βλέπουμε με τα μάτια, αλλά και αυτός που αισθανόμαστε με την ψυχή μας. Έχοντας συντροφιά τα βιβλία της, προσπαθήσαμε να αισθανθούμε τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας και να μαχόμαστε για την ένωση των ανθρώπων σε αλυσίδες αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού.

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου, για την τιμή που μας έκανε με την επίσκεψή της στα Εκπαιδευτήριά μας. Της ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και να συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τα βιβλία της!