Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Β2 τμήματος του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διπλή εκπαιδευτική εξόρμηση, την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Της Μαρίας Τόλη, Μαθηματικός

 

«Μελισσοκομική Δωδεκανήσου»

Η πρώτη στάση έγινε στη «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου», όπου είχαμε τη χαρά να ενημερωθούμε για ό,τι αφορά τις μέλισσες από την κ. Ζάγορα Βίκυ, υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου. Η παρουσίασή της έγινε με πολύ ευχάριστο και προσιτό τρόπο προς τους μαθητές, στους οποίους λύθηκαν οι απορίες που προέκυψαν. Στη συνέχεια, έγινε ξενάγηση στο μουσείο που υπάρχει στον ίδιο χώρο. Τα παιδιά είδαν από κοντά τις μέλισσες μέσα στις κυψέλες τους καθώς και τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Στο τέλος της διαδρομής, είχαν την ευκαιρία να βγάλουν οι ίδιοι μέλι και να το γευτούν μαζί με το κέρασμα που τους δόθηκε.

«Απλώς»

Η δεύτερη στάση ήταν στο  «Απλώς» , εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Εκεί, μας περίμενε ο κ. Νίκος Βεϊνόγλου,  Μηχανολόγος Μηχανικός Υπεύθυνος Μηχανολογικής Υπηρεσίας, που μας ξενάγησε σε όλες τις αίθουσες του εργοστασίου. Πρώτα περάσαμε τη διαδικασία απολύμανσης των παπουτσιών μας, των χεριών μας και έπειτα φορέσαμε ειδικά σκουφάκια. Είδαμε πώς παστεριώνεται το γάλα, πώς εμφιαλώνεται, πώς ελέγχεται η ποιότητά του και πώς συσκευάζεται προς πώληση. Στο τέλος γευτήκαμε μια θαυμάσια κρέμα.

 

Θερμές ευχαριστίες στην κ. Ζάγορα και στον κ. Βεϊνόγλου για την φιλοξενία και την ξενάγηση.