Καλές πρακτικές επικοινωνίας με παιδιά και εφήβους (μέρος 1ο)
Τι είναι καλό να αποφεύγουμε και τι να επιδιώκουμεστην επικοινωνία μας με ένα παιδί ή έφηβο;
Διαβάστε περισσότερα28 Απρ, 2017 | ΡΟΔΙΩΝ Ανάδρασις
Τι είναι καλό να αποφεύγουμε και τι να επιδιώκουμεστην επικοινωνία μας με ένα παιδί ή έφηβο;
Διαβάστε περισσότερα28 Απρ, 2017 | Γυμνάσιο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ανακαλύπτουν την έννοια του ηλεκτρισμού, μέσα από την ενδιαφέρουσα επιστημονική επίδειξη του κ. Θανάση Κλαδάκη.
Διαβάστε περισσότερα28 Απρ, 2017 | Γυμνάσιο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ανακαλύπτουν τον ήχο και τα φαινόμενά του, μέσα από μία ενδιαφέρουσα επιστημονική επίδειξη του κ. Θανάση Κλαδάκη.
Διαβάστε περισσότερα“Ποτέ, μα ποτέ ξανά…” : Ένα δυνατό μυθιστόρημα με το επίκαιρο θέμα του σχολικού εκφοβισμού για παιδά 12-15 ετών.
Διαβάστε περισσότερα27 Απρ, 2017 | ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον
Γνωρίζεις πώς προέκυψε ο ύμνος του Champions League;
Διαβάστε περισσότερα26 Απρ, 2017 | Προσχολική-Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Ο εκπληκτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας ξεδιπλώνεται σε ένα ονειρικό μονοπάτι πλούσιων δραστηριοτήτων!
Διαβάστε περισσότερα26 Απρ, 2017 | ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις
Τα κολακευτικά σχόλια και η αναγνώριση από αθλητικά site πανελλήνιας εμβέλειας, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε και αξίζουν πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε έπαθλο ή νίκη.
Διαβάστε περισσότερα10 Απρ, 2017 | ΡΟΔΙΩΝ Μάθησις
Στο “ΡΟΔΙΩΝ Μάθησις”, μας αρέσει να μαθαίνουμε τις ξένες γλώσσες βιωματικά και γι’ αυτόν τον λόγο πήραμε τα παιδιά των επιπέδων PET, FCE και CAE στο … σινεμά!
Διαβάστε περισσότερα10 Απρ, 2017 | ΡΟΔΙΩΝ Άθλησις
Αποτελέσματα Εργασιακού μπάσκετ (8-9/4/2017).
Διαβάστε περισσότερα10 Απρ, 2017 | Γυμνάσιο, ΡΟΔΙΩΝ Παιδεία
Πενθήμερη εκδρομή στην μαγευτική Κρήτη πραγματοποίησαν οι μαθήτριες και μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»!
Διαβάστε περισσότεραMaster Experimenter: Μια μοναδική εμπειρία μάθησης για 8η χρονιά στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ και Στ’ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο «Master Experimenter».
Πρόγραμμα:
Ε’ Δημοτικού: 9:20-11:15 Στ’ Δημοτικού: 12:30-14:20
Ο φετινός τίτλος της δράσης είναι: «Θαλασσοπόροι STEAM: Η πρόκληση της πλεύσης». Στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων, μέσα από βιωματική μάθηση.
Βασισμένη στην εκπαιδευτική προσέγγιση STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), η δράση δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να διερευνήσουν σημαντικά ερωτήματα, να κάνουν υποθέσεις, να κατασκευάσουν και να βελτιώσουν μοντέλα, τα οποία θα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες.
Και αυτή τη χρονιά το «Master Experimenter» υπόσχεται στα παιδιά δυναμικές εμπειρίες ανακάλυψης, καλλιεργώντας δεξιότητες που θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή.