Εγκαινιάζοντας την καινούργια ενότητα «Συνδυασμός φαγητού με ποτό», είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στον Όμιλο Μαγειρικής τον κύριο Νίκο Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτη του εργοστασίου EMERY ΑΒΕ.
Επιμέλεια: Γιούλα Ρούσσου & Άννα Βαλσάμου, Καθηγήτριες – Υπεύθυνες Ομίλου
Στον Όμιλο Μαγειρικής εγκαινιάσαμε την καινούργια ενότητα «Συνδυασμός φαγητού με ποτό». Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, υποδεχθήκαμε τον κύριο Νίκο Τριανταφύλλου, ιδιοκτήτη του εργοστασίου EMERY ΑΒΕ. Δεν θα υπήρχε καταλληλότερος καλεσμένος για να μιλήσει στους μαθητές με απλό και κατανοητό τρόπο για την παραγωγή του κρασιού, τον συνδυασμό του με το φαγητό ανάλογα με το χρώμα, τι πρέπει να προσέχουμε, όταν αγοράζουμε ή όταν πίνουμε ένα κρασί καθώς και να λύσει τις απορίες των μαθητών.
Στη συνέχεια, φτιάξαμε κουλουράκια, χρησιμοποιώντας το κρασί ως το βασικό μας συστατικό.
Στα επόμενα μαθήματα, θα συνεχίσουμε την έρευνά μας και με άλλα είδη ποτού. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τριανταφύλλου για την παρουσία και την ομιλία του στον Όμιλο Μαγειρικής των Εκπαιδευτηρίων μας.
Φωτογραφίες