Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο «PANAGIA SKIADENI» και να γνωρίσουν μυστικά της ναυσιπλοΐας.

Επιμέλεια: Χαρίκλεια-Νεφέλη Δημητροπούλου, Εκπαιδευτικός

Την Τετάρτη 29 Μαΐου, το πλήρωμα του «PANAGIA SKIADENI» της ναυτιλιακής εταιρείας Dodeκanisos Seaways, υποδέχτηκε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α’ Δημοτικού. Τα θαλασσινά «ταξίδια» των παιδιών ξεκίνησαν στο Σχολείο, όπου κατασκεύασαν τα δικά τους καράβια από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργώντας τη δική τους έκθεση, προκειμένου να τα δουν οι συμμαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι επισκέπτες του σχολείου, στο «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας». Οι μαθήτριες και οι μαθητές ανυπομονούσαν να επισκεφτούν το πλοίο ως εξερευνητές και άμεσα ενδιαφερόμενοι για τη ναυτιλία και τα θαλασσινά ταξίδια.

Μόλις έφτασαν στο λιμάνι, τους υποδέχθηκε το πλήρωμα του πλοίου. Ο καπετάνιος κ. Μπλάνας Απόστολος, συζήτησε μαζί τους στο σαλόνι του πλοίου και φρόντισε να απαντήσει σε όλες τις απορίες τους. Με αμείωτο το ενδιαφέρον τους συνέχισαν την εξερεύνηση στη γέφυρα, όπου εκεί βρισκόταν ο υποπλοίαρχος, κ. Μωρές Πανορμίτης. Αφού τους παρουσίασαν τα εργαλεία της ναυσιπλοΐας του πλοίου, επέτρεψαν να πάρουν τη θέση του καπετάνιου για να ονειρευτούν τα δικά τους μοναδικά ταξίδια, μέσα από τις συντεταγμένες του χάρτη και τη θέα της πλώρης. Με τη βοήθεια του μηχανικού Α’, κ. Οικονόμου Νίκου, περιηγήθηκαν στο μηχανοστάσιο, είδαν τις μηχανές και πληροφορήθηκαν για το πώς λειτουργούν.

Στο τέλος της επίσκεψης, το πλήρωμα αποχαιρέτησε τα παιδιά χαρίζοντάς τους το βιβλίο «True Dodecanese» της Dodeκanisos Seaways. Οι μικροί «καπετάνιοι» αποχαιρέτησαν το πλήρωμα παίρνοντας μαζί τους τη χαρά της εξερεύνησης και την εμπειρία της ανακάλυψης.

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Dodeκanisos Seaways για τη θερμή φιλοξενία και τον μπαμπά της Φωτεινής και του Εμμανουήλ, κ. Κατσαρά Αλέξανδρο, για τη διοργάνωση της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης.