Ο μήνας Δεκέμβρης ήταν γεμάτος παιχνίδια, κατασκευές , χρυσόσκονες, χρώματα, πρόβες και μυρωδιές!

Επιμέλεια: Αγγελική Νομικαρίου, Νηπιαγωγός

 

Μιλήσαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων της χώρα μας αλλά και άλλων χωρών, διαβάσαμε πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες και φυσικά τραγουδήσαμε τα κάλαντα. Μαζί με τα παιδιά κατασκευάσαμε ένα Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο με τις ευχές-επιθυμίες τους. Κάθε παιδί είπε κάτι που το έκανε χαρούμενο στο σχολείο και το καταγράψαμε. Κάθε μέρα μάς περίμενε μία έκπληξη! Μία αγκαλιά, ένα φιλί, μία ζωγραφιά. Καμιά φορά τα απλά πράγματα είναι πιο ωραία και πιο πολύτιμα. Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο σχολείο μας συνεχίστηκε με τις πρόβες για τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση μας «Το ρολόι του Άη Βασίλη».

Χριστούγεννα δεν είναι μόνο η λάμψη, τα δώρα και το γιορτινό τραπέζι. Χριστούγεννα σημαίνει αγαπώ, νοιάζομαι και μοιράζομαι. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι μαζί με τις οικογένειές τους μάς βοήθησαν να μαζέψουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο το οποίο και επισκεφθήκαμε. Τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα και είπαν πως θα το επισκεφθούν ξανά με τους γονείς τους.

Την τελευταία εβδομάδα μάς περίμεναν πολλές εκπλήξεις. Τα παιδιά πήγαν στον κινηματογράφο και παρακολούθησαν την ταινία «Ένα ταξίδι για πάπιες» και πέρασαν υπέροχα!

Φυσικά, Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνεται. Φτιάξαμε τα δικά μας μελομακάρονα και το σχολείο μοσχομύρισε! Την Πέμπτη φορέσαμε τα γιορτινά μας ρούχα και ανταλλάξαμε ευχές στο γιορτινό μας τραπέζι όλοι μαζί. Άλλωστε, η μαγεία είναι να  μοιράζεσαι με τους άλλους όμορφες στιγμές!

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν, τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του παιδικού μας σταθμού ετοιμάζονται για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές. Σας περιμένουμε και πάλι όλους  τον Ιανουάριο. Να έχουμε μία όμορφη χρονιά γεμάτη αγάπη, υγεία, ζεστασιά και πολλά χαμόγελα!