20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ-ΕΥΘΥΤΑ-ΠΑΡΑΤΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

 

Η ΕΥΘΥΤΑ- ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, τιμώντας τα 20 χρόνια δράσεων της ΕΥΘΥΤΑ για τη σχολική χρονιά 2023-2024 με θέμα «Με ασφάλεια κυκλοφορώ στο δρόμο» και «Οδική Ασφάλεια: Ευθύνη Όλων».

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές των Δημοτικών Δ’, Ε’ και Στ’ Τάξης, των Γυμνασίων Α’, Β’ & Γ’ Τάξης καθώς και  των Λυκείων Α’ & Β’ Τάξης, καλούνται να αξιοποιήσουν τη φαντασία τους και  να στείλουν τις δημιουργίες τους ταχυδρομικώς μέχρι 15 Απριλίου 2024 στη Δ/νση ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Παπαλουκά Εξ. Ιατρεία Παλιού Νοσοκομείου, Τ.Κ. 85100 ή ηλεκτρονικά στο email: efthita_rh@yahoo.gr

Σε αυτή την προσπάθεια, σας καλούμε να δημιουργήσετε σε μία από τις πιο κάτω κατηγορίες:

  1. Ταινία μέγιστης διάρκειας δέκα (10) λεπτών (ταινία μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ)
  2. Τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων
  3. Ραδιοφωνικό ΣΠΟΤ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων
  4. Τραγούδι μελοποιημένο
  5. Ελεύθερο σχέδιο (Σκίτσο – γελοιογραφία – αφίσα)
  6. Animation διάρκειας έξι (6) λεπτών
  7. Ο ΕΥΘΥΤΟΥΛΗΣ -ο πρωταγωνιστής (μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού)

 

 

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών σε σχέση με την οδική ασφάλεια.

Έτσι, οι μαθητές/τριες θα προάγουν την κυκλοφοριακή παιδεία και θα αναδείξουν τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Στόχος, δηλαδή, του διπλού αυτού διαγωνισμού είναι να γίνει κατανοητό από τους μαθητές οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας που πρέπει να τηρούν τα παιδιά ως πεζοί, ως επιβάτες και ποδηλάτες, ενώ για τους έφηβους είναι να αντιληφθούν ότι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν, ώστε να μπορούν οι ίδιοι ως αυριανοί οδηγοί να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύσουν να εμπλακούν σε τροχαία συμβάντα και παράλληλα να επηρεάσουν το οικείο περιβάλλον-φίλους-συγγενείς για τη σημασία της οδικής ασφάλειας.

Τα μέλη της επιτροπής θα προβούν στην αξιολόγηση των μαθητικών δημιουργιών που θα συμμετέχουν στον Μαθητικό Διαγωνισμό ανά κατηγορία και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στα σχολεία που συμμετείχαν.

Θα απονεμηθούν έπαινοι στους διακριθέντες μαθητές/τριες και σε όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.  Η εκδήλωση Βράβευσης θα ενταχτεί στις εκδηλώσεις της ΕΥΘΥΤΑ για τα 20 χρόνια δράσης οπότε θα ενημερωθούν σχετικά.