Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Γαλλικό Προξενείο της Ρόδου, και τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο Γαλλικό Κατάλυμα από τις 22 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023.

 

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 -To Μεγάλο Kουίζ.

Κατά τις πρωινές ώρες της μέρας στη Οδό Ιπποτών στη Μεσαιωνική πόλη ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό παιχνίδι διοργανώνουν οι μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτήριων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Ομάδες μαθητών θα βρίσκονται μπροστά στα Καταλύματα της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και στο Auvergne Café και θα προσκαλούν περαστικούς να συμπληρώσουμε ένα quiz διαβαθμισμένο σε 3 επίπεδα. Οι περαστικοί θα σκανάρουν ένα QR code και θα έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά quiz. Αφού συμπληρώσουν τις ερωτήσεις, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να περάσουν από το Κατάλυμα της Γαλλίας για να μάθουν τις σωστές απαντήσεις και, εφόσον έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο σωστά, να πάρουν ένα αναμνηστικό δωράκι.

▪️ Ελεύθερη είσοδος, στα γαλλικά, τα ελληνικά και τα αγγλικά, για το ευρύ κοινό.

 

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 – 10:45 – Οι γλώσσες των Ιπποτών

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» θα συναντήσουν για άλλη μια φορά το κοινό με το γλωσσικό τους κουίζ. Στην είσοδο του καταλύματος της Γαλλίας, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παίξουν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για να μάθουν περισσότερα για τα γαλλικά τυριά. Όσοι καταφέρουν να ταυτίσουν το γαλλικό τυρί με την περιοχή προέλευσής του σε έναν χάρτη της Γαλλίας, μπορούν να απολαύσουν ένα μικρό μπουφέ και να δοκιμάσουν γαλλικά τυριά.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με ένα σύντομο κονσέρτο βιολιών από τα μουσικά σύνολα των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» Θα ακολουθήσει παρουσίαση για τις Γλώσσες των Ιπποτών από τους Véronique Bruez (Institut français de Grèce) και Λεωνίδα Κουρμαδά (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) στο Κατάλυμα της Γαλλίας.

▪️ Ελεύθερη είσοδος, γαλλικά και ελληνικά με διερμηνεία, για το ευρύ κοινό.