Κάθε νέα ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί στον κόσμο είναι μια πρόσκληση για να βουτήξουμε στην ψυχή του συγγραφέα της. Ειδικά όταν ο συγγραφέας είναι ένας νέος ποιητής με το ταλέντο του Ιωάννη Άντερσεν, το ταξίδι αυτό γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Ο Ιωάννης, που είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας και τώρα σπουδάζει Βιολογία, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα και την αναζήτηση. Αυτό είναι εμφανές όχι μόνο από τις σπουδές του, αλλά και από την ποίησή του. Στην ποιητική συλλογή «Πηγαίο Πέλαγος», ανακαλύπτουμε τον πλούτο του ποιητικού του λόγου, μια βαθιά ευαίσθητη ψυχή που αναζητά, ερευνά και ερωτά.

Με τον τίτλο «Πηγαίο Πέλαγος», ο Ιωάννης μάς προσκαλεί σε ένα ταξίδι προς τις πηγές της ψυχής του, εκεί όπου το πέλαγος των συναισθημάτων και των σκέψεων του βρίσκει τον πρώτο του σταγονίδιο.

Σε ένα «Πηγαίο πέλαγος», σχηματισμένο από σταγόνες που κυλούν από μέσα μας, συναντιούνται όσα νιώσαμε, αλλά δεν τα εκφράσαμε· όσα ονειρευτήκαμε, αλλά δεν τα ζήσαμε στο φως καμιάς ημέρας. Ο Ιωάννης Άντερσεν μοιράζεται τη δική του θάλασσα με τον αναγνώστη, του οποίου η ταύτιση ελπίζει να γίνει πανί για το καΐκι που χτίζει ο νους, περιπλανώμενος στις αναμνήσεις ανεκπλήρωτων ερωτικών εγχειρημάτων. Η παλίρροια του μονόπλευρου ερωτικού συναισθήματος αποδίδεται σε στίχους φορτισμένους με ρομαντισμό και προσδοκία για το γνήσιο έρωτα.

Θυμόμαστε τον Ιωάννη ως μαθητή με ποικίλα ενδιαφέροντα. Διακρινόταν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και δεν ήταν λίγες οι φορές που μας εντυπωσίασε με το ταλέντο του στη θεατρική σκηνή. Πάντα ανήσυχος και ευαίσθητος, ο Γιάννης είχε αυτό το μοναδικό ταλέντο να μεταφέρει τα συναισθήματα του με λέξεις, να δημιουργεί εικόνες και να μας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους.

Διαβάζοντας τα ποιήματά του, διαπιστώνουμε πόσο πολύτιμο είναι το δώρο του να μπορείς να εκφράσεις τον εσωτερικό σου κόσμο με τέτοια γλώσσα, που ταυτόχρονα είναι και τόσο προσιτή.

Είμαστε περήφανοι για τον Ιωάννη και για το έργο του. Σίγουρα, αυτή η ποιητική συλλογή είναι μόνο η αρχή για αυτόν τον ταλαντούχο νέο ποιητή. Ευχόμαστε στον Ιωάννη κάθε επιτυχία και να συνεχίζει να μας ταξιδεύει με τον ποιητικό του λόγο!