Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, οι τάξεις Α’ και Β’ Δημοτικού αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά με μια ξεχωριστή εκδρομή, στην οποία τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με παιχνίδια παλιότερων εποχών, ενώ αφέθηκαν και τα ίδια να χαρούν ατελείωτο παιχνίδι.

Επιμέλεια: Εκπαιδευτικοί Α’ και Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Η τελευταία σχολική μέρα για τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού ξεκίνησε με εκδρομή στην Αρχίπολη και συγκεκριμένα στο «Μουσείο Παιχνιδιού». Το Μουσείο στεγάζεται σε ένα ενεργειακά αυτόνομο κτήριο και περιστοιχίζεται από ελαιώνες, σε μία υπέροχη τοποθεσία έξω από το χωριό Αρχίπολη. Όσο για τα ξεχωριστά εκθέματα, αυτά ανήκουν στην προσωπική συλλογή του κ. Θανάση Ιωάννου.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στην ιστορία των παιχνιδιών, ξεκινώντας από αρχαία αθύρματα, συνεχίζοντας στη μακρινή δεκαετία του 1930 και φτάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1990. Ωστόσο, αυτό που έδωσε στα παιδιά τη μεγαλύτερη χαρά ήταν ότι μπόρεσαν να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια στον αύλειο χώρο καθώς και να φτιάξουν παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, στην αντίστοιχα διαμορφωμένη αίθουσα.

Εκτός από τη χαρά του παιχνιδιού και της δημιουργίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την ευρηματικότητά τους, σε μία επίσκεψη που θα τους μείνει αξέχαστη.

Η εκδρομή συνεχίστηκε στην Ψίνθο και στην παραδοσιακή ταβέρνα «Αρτέμιδα». Εκεί, τα παιδιά απόλαυσαν ένα υπέροχο γεύμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με παγωτό. Στη δροσερή, κατάφυτη αυλή με την παιδική χαρά, οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές χάρηκαν στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού και διασκέδασης, καθώς το προσωπικό του εστιατορίου φρόντισε να υπάρχει και μουσική που ξεσήκωσε τα παιδιά, κάνοντας την τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς αξέχαστη.

Ευχαριστούμε την κυρία Ζακλίν Ντέιμαν και τον κύριο Θανάση Ιωάννου από το Rhodes Toy Museum για τη θερμή φιλοξενία, την καθοδήγηση και τις ξεχωριστές στιγμές παιχνιδιού που χάρισαν στα παιδιά μας. Ευχαριστούμε επίσης, το προσωπικό του εστιατορίου «Αρτέμιδα» για την άψογη εξυπηρέτηση και τη ζεστή φιλοξενία.