Θεατρική Παράσταση Νηπιαγωγείου Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Η Ειρήνη έχει εξαφανιστεί! Ο πόλεμος και οι διαμάχες έχουν κουράσει τον Τρυγαίο, που παίρνει τη γενναία απόφαση να πάει στον Όλυμπο και να ρωτήσει του θεούς πού πήγε η Ειρήνη! Τα νέα δεν είναι ευχάριστα, ο Άρης, ο θεός του πολέμου, έχει κλείσει την «Κακομοιρηνούλα» σε μια σπηλιά. Όλοι μαζί θα χρειαστεί να εργαστούν, για να ελευθερώσουν τη Ρηνούλα.

Μνήμες και εικόνες, αρώματα και γεύσεις ενώνονται, για να φτιάξουν έναν κόσμο που όλοι χωράνε και όλοι μπορούν να φέρουν και πάλι την Ειρήνη κοντά τους. 

Η Ειρήνη είναι σαν τα πουλιά. Ταξιδεύει δίχως διαβατήρια σε τόπους διαφορετικούς μα φιλόξενους. Ανοίγει τις καρδιές και τα σπίτια. Είναι ωκεανός που σύνορα δεν έχει, μία θάλασσα ήρεμη και υπέροχη!

Είναι το χρώμα της χαράς, μια μελωδία που ενώνει ανθρώπους, ζώα και φυτά.

Και να, η Ρηνιώ ελεύθερη! Τράβηξε τα πέπλα της φαντασίας των παιδιών και οι εικόνες τους έφτιαξαν έναν παράδεισο.  Αυτή την Ειρήνη θέλουμε, φωνάζουν τα παιδιά…

Τη συνέχεια της ιστορίας μας, θα παρακολουθήσετε την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023, στις 19.00 στο αθλητικό κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις».

Το σενάριο της παράστασης έγραψε η Σταυρούλα Μαράντου, βασισμένη στις διασκευές του Δημήτρη Ποταμίτη και της Σοφίας Ζαραμπούκα, από το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη

Κοστούμια: Ματίνα Λεβέντη

Σκηνικά – Αντικείμενα: Γεωργοπούλου Χριστίνα

Μουσική: Σταυρούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη

Τραγούδια: Γιάννης Χατζής

Αφίσα – Πρόγραμμα: «Άγγελοι των κοχυλιών», «Μαγικά μολύβια»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.